Världen är full av symboler och budskap – ibland lite bättre dolda än de kanske mest självklara. Även om vi handlar i affären, på nätet eller bara är ute något ärende, så finns det en uppsjö av olika gömda och dolda budskap, mitt framför vår näsa, som vi aldrig riktigt uppfattat. Åtminstone inte förrän någon har berättat det dolda budskapet – då kan man inte göra annat än att tänka på det. Nedan finner du tio vardagliga grejer som varit gömda rakt framför din näsa hela tiden. Kände du till någon av de?

Logotypen för Tour de France…

Tour de France är onekligen världens största evenemang när det kommer till cykling. Denna ikoniska logotyp introducerades år 2003 för att fira 100 år, ”O” i ”tour” står för bakhjulet på cykeln medan den gula cirkeln representerar framhjulet och de gula tröjor som bärs av vinnarna i varje etapp av loppet. ”R” är omgjort för att se ut som en cyklist. Nu när du har sett det så är det svårt att sluta fokusera på cykeln med dess tillhörande cyklist.

Logotypen för Toyota…

Logotyper för bilmärken brukar i regel inte sakna budskap eller dolda betydelser – och Toyota är inget undantag. Som du ser på bilden nedanför så kan man med hjälp av bara logotypen skriva ut hela bilmärkets namn, ”Toyota”. Det finns också en teori om att logotypen ska representera en tråd som passerar genom ett nålsöga och att detta då ska symbolisera Toyotas början i textilindustrin.

Logotypen för LG…

Logotypen för LG Electronics verkar vara ett blinkande emoji-ansikte vid en första anblick. Vid en närmare titt kommer du dock att upptäcka att ”G” har konturerna av ett ansikte medan ”L” representerar näsan. Somliga hävdar också att företaget har gjort en modifiering av Pacman-figuren, men det finns inget som stödjer detta påstående.

Logotypen för Toblerone…

Även om det finns annat än Mona Sahlin att relatera Toblerone till, så kommer det här få dig till att se berget med helt andra ögon framöver – om du inte redan visste detta då, så klart. Mitt i berget kan du nämligen se konturerna av en björn, vilket företaget självklart har lagt dit medvetet.

Cigarretterna för Phillip Morris…

Phillip Morris vill bli igenkända, precis som alla andra företag, även om allt du har är en cigarett eller en fimp. Bilden av en man med sin hund som finns på cigarettpaketet är också placerad vid filtret så att du kan se den. Det gäller dock att titta väldigt nogrannt.