Tygproverna är inte till för lagning…

Om du har införskaffat dig lite finare och dyrare kläder, så brukar du ofta få med dig lite tygprover av samma fabrikat och mönster. Men dessa ”tygprover” är inte till för att användas för att laga dina befintliga kläder om de går sönder, utan snarare för att använda i tvättmaskinen, så du kan prova att tvätta och se resultatet på tygproverna beroende på hur du väljer att tvätta.

Bli aldrig igen frustrerad över ”seg ketchup”…

Tycker du att ketchupen kan vara seg att få ur Heinz-flaskorna ibland? Hemligheten är att slå lite lätt på siffran ”47” som du finner på glaset samtidigt som du lutar den, istället för att slå för kung och fosterland.

Hemligheten med backspegeln…

Det kan vara frustrerande när någon använder helljus för att blända dig genom din backspegel. Du kan använda backspegelfliken för att minska effekten av de starka ljusen. Tryck helt enkelt ned fliken på backspegeln så att den vinklas nedåt. När du väl gör det kommer ljuset att reflekteras nedåt och du kommer inte att ha några synproblem alls. Om det finns en manuell vridning kan du använda fliken för att justera spegeln mellan dag- och nattläge.

Balsamera rätt för att rädda ditt hår…

Experter rekommenderar att du aldrig applicerar hårbalsam i dn hårbotten. Det beror på att balsam kan göra din hårbotten och rötter feta. Med tanke på att män och kvinnor mest använder schampo genom att börja i hårbotten, gör de samma sak med hårbalsam också. Det är bäst att börja i ändarna av ditt hår eftersom de är de mest skadade och torraste. Börja i slutet och arbeta dig uppåt. När ditt hår har återfuktats kan du schamponera igen för att förhindra att håret går sönder.

Löpskor har ett extra hål för ett viktigt syfte

När du börjar växa är en av de första sakerna du lär dig hur du knyter dina skor. Men när det kommer till löparskor finns det några extra steg som ingen någonsin lärt oss (åtminstone de flesta av oss). Faktum är att att knyta löparskorna på rätt sätt kan hjälpa till att få bättre resultat. Du kan hitta extra hål på båda sidor av dina löparskor. De används för att dra åt snöret. Om du knyter skorna utan att använda de hålen finns det en risk att du kommer att få blåsor. Så det är bäst att knyta snöret genom att använda dessa hål.