Alphonse Gabriel Capone, även känd under öknamnet Scarface, föddes den 17 januari 1899 i Brooklyn, New York och avled den 25 januari 1947 på Palm Island i Biscayne Bay utanför Miami, Florida. Al Capone var en amerikansk gangster som betraktades som en maffialedare och började sin kriminella karriär i New York 1910 som medlem i Five Points Gang, där Johnny Torrio var ledare. Capone flyttade till Chicago 1919, fortfarande som en av Torrios män. Sedan Torrio dragit sig tillbaka arbetade sig Capone upp till toppen. Du har säkerligen hört talas om han tidigare, men det här visste du nog garanterat inte!

Som störst under 1920-talet…

Under 1920-talet drog Al Capone in cirka 105 000 000 dollar per år. Mätt i dagens kurs skulle det motsvara cirka 1,4 miljarder dollar.

Hans gäng kidnappade Fats Waller…

Jazzpianisten Fats Waller (se bild nedan) kidnappades under pistolhot för att vara överraskningsgäst på Al Capone födelsedagsfest. Tre dagar senare lämnade han berusad med tusentals dollar av dricks i fickorna..

Blev hotad under sin tid i fängelset…

En intern på ett fängelse sade till Capone att inte tränga sig i kön till maten. När Al Capone tillfrågade den andra fången om han visste vem han var, fick han som svar, samtidigt som han hade en sax mot sin nacke: ”Ja, jag vet vem du är. Och om du inte ställer dig sist i kön så vet jag även vem du var”.

Kallades för Scarface…

Öknamnet ”Scarface” fick han på grund av sitt stora ärr som han hade på vänstra kinden. Ärret fick han som ung år 1917 när han arbetade på en bar och sade till en kvinna att hon hade en snygg häck, framför hennes bror, som skar honom tre gånger i ansiktet med en kniv innan de lämnade baren.

Köpte blommor till rivaliserade gängs begravningar…

Han gjorde sig känd för att skicka blommor till rivaliserade gängs begravningar. På en enskild begravning spenderade han över 5 000 dollar på blommor.

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

Turistattraktioner runt om i världen är kända för sin skönhet, historia och spännande upplevelser. Men vad händer när de döljer mörka hemligheter och skrämmande fakta som de flesta inte känner till? I den här artikeln kommer vi att utforska 10 av de mest skrämmande...