Ett av det populäraste spelen för den portabla marknaden någonsin, Angry Birds, har laddats ner åtskilliga miljoner gånger, och än idag har företaget Rovio höga förväntningar på sig i sitt utvecklande. Rovio har lyckats bli en mångmiljonindustri och säljer idag allt från godis och dricka till kläder och gosedjur. Utöver allt detta finns det även ett Angry Birds-tivoli i bland annat Finland och en film ligger under produktion kopplad till fågel- och grisspelet. Med detta sagt bjuder vi på tio fakta som du bör känna till om den finska succén!

Utvecklades av 4 personer…

Utvecklarteamet på Rovio bestod endast av fyra personer när Angry Birds byggdes. Det tog dem hela åtta månader att färdigställa spelet, mestadels på grund av att spelet ansågs så lågprioriterat av dem.

Och kostsamt var det…

Det första spelet kostade totalt cirka 700 000 kronor att utveckla till samtliga plattformar som det finns tillgängligt för.

Var inte deras första spel…

Många tror att Angry Birds var en riktig kassako från dag ett för företaget Rovio, men riktigt så gick inte framgångssagan till. Rovio hade nämligen totalt utvecklat cirka 50 spel innan Angry Birds, samtliga av mindre succé.

Nådde 1 miljon efter tre veckor…

När Angry Birds nådde Android-enheter, efter en glasklar succé till iOS, tog det bara tre veckor innan spelet hade nått över en miljon nedladdningar – och då var det dessutom bara en betaversion.

Snacka om fräsig titel…!

Talesmannen för Rovio, Peter Vesterbacka, har den officiella titeln ”Mighty Eagle”.

10 fakta du antagligen inte visste om videospel

10 fakta du antagligen inte visste om videospel

När man hör om videospel associerar man kanske det till något som barn och tonåringar bara sysslar med. Men enligt en färsk undersökning från Entertainment Software Association (ESA) som publicerades 2021 är medelåldern på personer som spelar videospel 35 år....

10 fakta du antagligen inte visste om Valorant

10 fakta du antagligen inte visste om Valorant

Valorant är ett lagbaserat spel i förstapersonsperspektiv som utspelas i en nära framtid. Spelet är utvecklat av Riot Games och finns tillgängligt för PC-datorer med Windows som operativsystem. Spelaren spelar som en av flera agenter, karaktärer som är designade...

10 fakta du antagligen inte visste om Call of Duty

10 fakta du antagligen inte visste om Call of Duty

Call of Duty är ett datorspel i förstapersonsperspektiv som är utvecklat av Infinity Ward och distribuerat av Activision. Spelen bygger på en hel serie av spel där olika tidsepoker äger rum. Succén var ett faktum redan efter att det första spelet i serien släpptes,...