Bacon är rökt och rimmat sidfläsk, alternativt orökt sidfläsk smaksatt med rökarom, som vanligen steks i tunna skivor eller tärningar. Det förekommer i frukostsammanhang, framförallt i England, Danmark och USA, och äts då ofta tillsammans med stekta ägg eller äggröra. Bacon kan också bland annat användas som en del av fyllningen på en pizza, tacos eller i en hamburgare. Ja, egentligen kan man väl äta bacon till allt. Vad passar inte till bacon, liksom? Här är tio fakta som du bör veta om världens bästa kött!

Visst tusan finns det en internationell bacondag…!

Den 3 september kan du vara med och fira den internationella bacondagen! Ja, det finns faktiskt en sån!

Är beroendeframkallande…

Tro det eller ej, men bacon är faktiskt beroendeframkallande. Det innehåller nämligen sex typer av umami, som producerar ett beroendeframkallande ämne.

Dofta bacon – varje dag…

Det finns en baconparfym. Ja, det här är också sant. Parfymen skapades redan under 1920-talet av John Fargginay, och eftersom den finns kvar än idag förutsätter jag att det går bra. Skulle du vilja dofta en skvätt av bacon när du ska på dejt?

Baconlandet…

Bara i USA äts det baconkött motsvarande totalvikten av 8,5 hangarfartyg.

Åter igen; baconlandet…

I USA serverar 69% av alla lunchrestauranger bacon dagligen.

10 smaskiga fakta om pizza som kommer att äta upp dig

10 smaskiga fakta om pizza som kommer att äta upp dig

Vem kan motstå en rykande het, ostmättad pizza med knaprig botten och en symfoni av smaker? Pizza är inte bara en maträtt; det är en global ikon som har erövrat smaklökarna världen över. Men visste du att bortom den utsökta smaken och den oemotståndliga osten finns en...

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

Pepsi, den ikoniska läskedrycken som har präglat vår värld sedan 1893, har inte bara erövrat smaklökarnas hjärtan utan även blivit en kulturell symbol för generationsöverskridande njutning. Med sitt karaktäristiska smakäventyr och imponerande historia har Pepsi...