Våren har åter igen äntligen hittat till Sverige, och i stora delar av landet kan vi skymta ett varmare klimat med en härligt varm sol. Detta betyder ju också att vi närmar oss badsäsongen med stormsteg! Här kommer därför tio fakta som du bör känna till om baddräkter, som du säkerligen inte hade en aning om tidigare!

Bikinin fick sitt namn efter en bortsprängd ö…

Bikinin har fått sitt namn efter de kärnexplosioner som förstörde ön Bikini. Uppfinnaren döpte sitt modeplagg till just bikini, för att antyda på att uppfinning var lika stor och viktig som en bomb. Det var en tid då vackra kvinnor var ”granater” och allt coolt var ”atom”.

Speedos förbjudna baddräkt…

Under 2008 utvecklade varumärket Speedo en baddräkt tillsammans med amerikanska NASA som var så resistent att den förbjöds att användas i tävlingssammanhang när det kommer till simning. Anledningen var att den som hade baddräkten av märket Speedo fick en för stor fördel

Över 1 000 bikinibärande kvinnor under en fotosession…

Världens största fotosession med baddräkter ägde rum i Bondi, Sydney (Australien), där totalt 1 010 kvinnor som bar bikinis samlades.

Baddräktsdelen i Sports Illustrated var bara utfyllnadsmaterial…

Tidningsmagasinet Sports Illustrated skapade en baddräktsdel i tidningen enbart för att fylla ut vintermånaderna mellan sportsäsongerna. I dag är det en av de största trendsättarna när det kommer till badkläder.

VM i ”extrem strykning”…

Märkliga sporter har vi hört talas om tidigare, men den här tar nog ändå priset! Det finns nämligen en sport som kallas för ”extrem strykning”, där tävlande ska dyka ner under vatten i sina baddräkter för att sedan stå på botten och stryka sina kläder.

10 fakta du antagligen inte visste om parfym

10 fakta du antagligen inte visste om parfym

Alla vill väl lukta gott? Och vad är då inte en bättre substans än just parfym? Vi säger som Marie Antoinette sade på 1700-talet: "Det är bra att parfym finns, men det är synd att det ska behöva användas". Med denna korta inledning bjuder vi här på tio fakta som du...

10 fakta du antagligen inte visste om botox

10 fakta du antagligen inte visste om botox

Botox blir ett allt vanligare skönhetsingrepp världen över, framförallt i västvärlden. Idag tillhör injektioner av toxinet det absolut populäraste och vanligaste skönhetsingreppet hos både kvinnor och män. Men hur mycket vet du om giftet som sprutas in i dina muskler?...