Att banta kombinerat med regelbunden motion är de första åtgärder som bariatrin föreslår vid övervikt och fetma. En del har lättare för det – andra svårare. En del har en bättre näringsomsättning – andra en sämre. Att lyckas gå ner i vikt och uppnå sin idealvikt är för många en stor och krävande process, och här är tio fakta som du bör känna till om du har planer på att tappa ett par kilon.

Få mindre flås och en bättre energi…

Energinivåerna kommer att skjuta i höjden efter att du har förlorat lite oönskade kilon, eftersom det används mindre energi när du bär på en mindre vikt. Dessutom förbättrar viktminskningen syreeffektiviteten, vilket också leder till ett mindre flås.

Avstå från light-produkter…

Forskning visar att konsumtion av konstgjorda sötningsmedel faktiskt främjar viktökning. Efter bara en veckas intag av artificiella sötningsmedel visade friska försökspersoner symptom på glukosintolerans och en förändring i tarmbakterier.

Elvis Presley utförde katastrofal dietmetod…

Elvis Presley var ett fan av den så kallade ”Törnrosa-dieten”, en diet där en person är nedsövd i flera dagar åt gången. Resonemanget bakom dieten var att en sovande person inte skulle äta. Dock är denna form av diet bevisad att vara katastrofal om man vill banta.

Övervikt kan leda till sämre minne…

Att gå ner i vikt förändrar hjärnans aktivitet. Efter att ha följt ett viktminskningsprogram i sex månader presterade kvinnor bättre på minnestester. Forskning har också kopplat övervikt till dåligt minne.

Kroppen håller räkningen på dina fettceller…

En fettcell lever i cirka sju år. När en fettcell dör tillkommer en ny för att ersätta den gamla. Kroppen håller reda på hur många fettceller den har, såväl som mängden fett i varje cell. Om fettceller avlägsnas genom fettsugning kompenserar kroppen genom att odla nya fettceller i andra delar av kroppen.

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

Turistattraktioner runt om i världen är kända för sin skönhet, historia och spännande upplevelser. Men vad händer när de döljer mörka hemligheter och skrämmande fakta som de flesta inte känner till? I den här artikeln kommer vi att utforska 10 av de mest skrämmande...

10 fakta du antagligen inte visste om graviditet

10 fakta du antagligen inte visste om graviditet

Många av oss känner nog igen humörsvängarna från en havande kvinna. Antingen har du upplevt det själv eller så har du stått jämte och sett helt oförstådd ut. Men det är ganska fantastiskt och fascinerande vad den mänskliga kroppen genomgår och kan göra i samband med...