Du har väl sett komediserien The Big Bang Theory? Serien där du följer Leonard, Sheldon, Penny, Howard, Raj, Bernadette, Amy med fler i deras nördiga äventyr och projekt. Världen över har den blivit en succé, och inte minst i Sverige. Du kanske trodde att du kunde allt om serien, men vi slår vad om att det åtminstone finns någon punkt nedanför som du antagligen inte hade en susning om!

Vet du…?

Penny är den enda karaktären i TV-serien där ingen har en aning om hennes efternamn.

Fick rollen som Sheldon omgående…

Jim Parsons provspelning för rollen som Dr Sheldon Cooper var så lyckad, att skaparen Chuck Lorre, bad Parsons att omedelbart komma in för en sekund efteråt, eftersom Lorre ville vara 100% säker på Parson var så lysande som han verkade vara. Efter att den andra provspelningen gick helt perfekt tillväga, beslöt Lorre att omedelbart ge honom rollen som Sheldon Cooper.

Därför missade vi Penny under säsong 4…

Kaley Cuoco (Penny) missade att medverka i några avsnitt av säsong fyra på grund av ett brutet ben, efter en hästridningsolycka. I sitt första framträdande efter olyckan filmades hon stående bakom en kassaapparat, där inga ben syntes.

Uppkallad efter serien…

Den 3 januari 2013 meddelade ett brasilianskt team av biologer att de namngett en nyupptäckt typ av orkidé-bi efter serien. Namnet blev ”Euglossa Bazinga”. Detta var för att hedra showen och specifikt Sheldons populära fras ”Bazinga”.

Vitrysk kopia självdog…

Under den tredje säsongen av serien upptäckte producenterna en serie som kallas för ”Teoretikerna” (The Theorists), som sändes i landet Vitryssland. ”The Theorists” var en ren kopia av ”The Big Bang Theory” och rättsliga åtgärder för upphovsrättsintrång skulle mer eller mindre ha varit meningslöst, eftersom produktionsbolaget var ägt till större delar av den vitryska staten. Dock visade det sig att en rättegång inte vara nödvändig, eftersom när ryktet började florera att showen var en kopia av den riktiga serien började skådespelarna att säga upp sig och showen avbröts omedelbart .

10 fakta du antagligen inte visste om Scarface

10 fakta du antagligen inte visste om Scarface

I en värld där makt, pengar och kriminell kraft kolliderar, har en film stigit fram som en tidlös symbol för de destruktiva lockelserna och farorna som lurar inom den amerikanska drömmen. Brian De Palmas episka mästerverk, Scarface, belyser den mörka sidan av framgång...