Med över en miljard bilar rullandes på jordens alla vägar är det kanske inte så konstigt att vår värld lider av akuta föroreningar. Man brukar säga att om en bil hade utvecklats i samma fart som datorerna har gjort, så hade en bil varit lika stor som en tändsticksask, gått i flera tusen kilometer i timmen och klarat sig oändligt på en droppe bensin. Så är dock inte fallet, och kanske lika bra det, för hur kommer man in i en bil stor som en tändsticksask? Hur som helst, här är tio spännande fakta om just bilar.

Så många nya bilar tillverkas dagligen…

Ungefär 165 000 nya fordon produceras varje dag världen över. Bara Volkswagen står för cirka 21 500 av dessa fordon helt på egen hand.

Världsrekord på antal kvinnor i bil…

19 kvinnor kan klämmas in i en smartcar (som du ser på bilden nedan). Eller ja, i alla fall enligt världsrekordet som finns dokumenterat i Guinness Rekordbok.

Utrustade med tusentals komponenter…

En genomsnittlig bil har cirka 30 000 olika komponenter och delar. Tur att inte Ikea säljer bilar. Det hade tagit en livstid att montera ihop den helt på egen hand.

Etanol populärt i Brasilien…

92% av alla nyproducerade bilar som säljs i Brasilien använder etanol som bränsle.

De bygger även flygmotorer…

75% av alla bilar som någonsin har producerats av lyxmärket Rolls Royce är fortfarande i bruk i trafiken.

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

Turistattraktioner runt om i världen är kända för sin skönhet, historia och spännande upplevelser. Men vad händer när de döljer mörka hemligheter och skrämmande fakta som de flesta inte känner till? I den här artikeln kommer vi att utforska 10 av de mest skrämmande...