En vigsel mellan en man och en kvinna – eller mellan kvinna och kvinna, eller man och man – är antagligen något av det finaste och vackraste som finns. Bröllopsindustrin har i alla tider varit en väldigt vinstdrivande verksamhet, och på senare år har det också kommit att bli större affärer än någonsin av giftermål. Om vi bortser från det ekonomiska när det kommer till bröllop, kan vi här bjuda på tio fakta som du med all säkerhet inte kände till!

Förr bekostade brudens föräldrar kalaset…

I många samhällen sparar familjer pengar för att täcka bröllopskostnaderna på samma sätt amerikanerna sparar pengar för att täcka ett barns högskoleutbildning. Många föräldrar börja spara pengar så snart en dotter föds. Det hör också till traditionen i många länder att brudens föräldrar ska bekosta bröllopet. Men vi har kommit längre än så i Sverige, va?

Känns tryggt att veta…

Fijianerna tror att guden Nangganangga, som vakar över gifta par, inte kommer att låta en ungkarl komma in i det fijianska paradiset, och kommer att förvandla honom till aska om han dör ogift. Känn ingen press, fijianer.

Andra tror de blir själlösa när de väl gifter sig…

På ön Borneo (sydväst av Filippinerna) tror invånarna att kvinnan är själlös fram till den dagen då hon gifter sig.

Därför bär du ringen på vänster hand…

Vigselringen är oftast placerad på det tredje fingret på vänster hand, eftersom de gamla egyptierna trodde att venen på den handen (som romarna kallade ”kärleksvenen”) var direkt knuten till hjärtat.

Myten om att fåglar dör av riset…

Att kasta ris på det nygifta brudparet under ett bröllop symboliserar fruktbarhet, välstånd och frikostighet. I vissa länder kan bruden även bära kärvar av riskorn. Vissa kyrkor och bröllopsplatser försöker att avråda från riskastning på grund av tron att fåglar kan dö som äter den. Detta är dock felaktigt.

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

Turistattraktioner runt om i världen är kända för sin skönhet, historia och spännande upplevelser. Men vad händer när de döljer mörka hemligheter och skrämmande fakta som de flesta inte känner till? I den här artikeln kommer vi att utforska 10 av de mest skrämmande...