Bruce Frederick Joseph Springsteen, även kallad ”The Boss”, föddes den 23 september 1949 i Long Branch i New Jersey. Han är en amerikansk rockmusiker, sångare, gitarrist och låtskrivare. Hans fans och beundrare anses vara de mest hängivna som finns, och många följer han jorden runt när han ska turnera – likt han gör i skrivande stund. Har du någon gång varit på en Bruce Springsteen-konsert? Här är åtminstone tio fakta som du kanske inte visste om honom!

Bruce-fansen håller till i finare områden…

Bruce Springsteens fanskretsar håller även till i de lite finare rummen. Bland annat är den tidigare amerikanska presidenten, Barack Obama, ett stort Springsteen-fan, och han bland annat skojat om att han kandiderade till att bli president bara för att han inte kunde vara Bruce Springsteen.

Doktor besökte Bruce backstage…

Doktorn Ruth Westheimer besökte en gång Bruce backstage på en show. Hon berättade att hon gillade vad han sjöng i sina sånger om kärlek och sex, men hon önskade att han skulle vilja nämna preventivmedel lite då och då. Men det kanske inte är lika sexigt att sjunga om kondomer och p-piller?

Första låten…

Den första låten som unge herr Springsteen lärde sig att spela på gitarr var BeatlesTwist and Shout“.

När Bruce bodde i Freehold…

När Springsteens bodde i Freehold, New Jersey, låg deras hus väldigt nära en Nestlé-fabrik. När vinden blåste åt rätt håll, har Bruce sagt att han kunde känna doften av kaffe hela dagen lång. Jag som själv har jobbat jämte en karamellfabrik vet hur gott det verkligen doftar!

Ghost of Jom Toad…

Med undantag av albumet ”Ghost of Tom Joad”, som släpptes 1995, har samtliga av hans album vid något tillfälle legat på topp fem-listan i USA sedan släppet av ”Born to Run” år 1975!

10 fakta du antagligen inte visste om Avicii

10 fakta du antagligen inte visste om Avicii

Avicii - det svenska musikala geniet från Stockholm, och för många mer känd som Tim Bergling - anses vara en av vår tids största musikexportörer genom tiderna. Flera musikpublikationer anger honom som en av de DJ:ar som populariserade den elektroniska musiken i början...

10 fakta du antagligen inte visste om konserter

10 fakta du antagligen inte visste om konserter

Efter långt mer än ett år av uteblivna konserter och evenemang på grund av pandemin, går scenerna åter varma och är fyllda av konserter! Musikerna turnerar som aldrig förr, många för att komma ikapp den ekonomiska tappning som skedde under pandemin - andra för att de...