En berusad Bruce Springsteen…

Efter en konsert i Memphis år 1976, gick en väldigt berusad Bruce Springsteen till Graceland klockan tre på morgonen, hoppade över muren och sprang till ytterdörren. Säkerhetsvakterna grep honom innan han hann till dörren och skickade iväg honom. Att knacka skulle dock inte ha gjort så mycket i alla fall, Elvis Presley var nämligen i Lake Tahoe då.

2 miljoner i avgångsvederlag…

När Bruce beslutade att upplösa bandet E Street Band år 1989, gav han varje medlem två miljoner dollar i avgångsvederlag.

Bruce Springsteen och Elvis Presley…

I maj 1977 gick Bruce och Steve Van Zandt till en Elvis Presley-konsert i Philadelphia. Några dagar senare skrev Bruce låten ”Fire”, och påstods skicka en demo av låten till Presley samma sommar, i hopp om att han skulle sjunga den. Oavsett om demot blev skickat eller inte, dog Presley i augusti och Bruce gav istället ”Fire” till Robert Gordon. Gordons version av låten täcktes av The Pointer Sisters som gjorde det en hit år 1979.

Stone Pony…

Bruce Springsteen har intagit scenen på den berömda nattklubben Stone Pony cirka 90 gånger, men med undantag för privat välgörenhet är dessa framträdanden sällan fakturerade som hans spelningar och i de flesta är det bara gästspel på andra artisters uppträdanden.

Springsteens dåvarande fru…

Bruces dåvarande fru, Julianne Phillips, och blivande fru, Patti Scialfa, medverkar båda i musikvideon ”Glory Days”.

10 fakta du antagligen inte visste om Avicii

10 fakta du antagligen inte visste om Avicii

Avicii - det svenska musikala geniet från Stockholm, och för många mer känd som Tim Bergling - anses vara en av vår tids största musikexportörer genom tiderna. Flera musikpublikationer anger honom som en av de DJ:ar som populariserade den elektroniska musiken i början...

10 fakta du antagligen inte visste om konserter

10 fakta du antagligen inte visste om konserter

Efter långt mer än ett år av uteblivna konserter och evenemang på grund av pandemin, går scenerna åter varma och är fyllda av konserter! Musikerna turnerar som aldrig förr, många för att komma ikapp den ekonomiska tappning som skedde under pandemin - andra för att de...