Studier har visat en positiv effekt…

År 2004 kom en så kallad studie fram till att Comic Sans var ett ”barnsligt” typsnitt. Men under år 2010 visade en studie vid Princeton University i USA att studenter som studerat material i textform i typsnitt som klassas som ”seriösare” hade svårare att snappa upp och behålla informationen som de hade läst, jämfört med om informationen istället stod utskriven i just Comic Sans.

Påskägg i typsnittet…

Utan att avslöja allt för mycket, med risk att förstöra allt det roliga. Prova att ändra ditt typsnitt till Comic Sans i Skype och skriv runt lite med dina vänner. Microsoft har nämligen lagt in ett så kallat ”påskägg”. Observera att detta endast fungerar i PC-versionen av Skype.

Firas med egen dag i Nederländerna…

Ända sedan 2009 har DJ:s och radiopratare på nederländska radiostationer firat den första fredagen i varje juli som ”Comic Sans-dagen”, och uppmuntrat alla sina lyssnare att skicka alla mail, skriva ut alla rapporter och alla självhäftande adressetiketter i just detta typsnitt.

Även flygbolag hoppade på…

År 2013 gav sig även det nederländska flygbolagsjätten KLM in i det roliga, och ändrade teckensnittet på deras hemsida till Comic Sans. Dessutom erbjöd de alla personer som hette ”C. Sans” chansen att vinna gratis flygbiljetter! Japp, typsnittet är uppenbarligen stort i Nederländerna!

Populärst på Windows-datorer

Typsnittet finns tillgängligt på 99,13% av samtliga Windows-datorer och 90,91% av Apples datorer. Endast uppskattningsvis 61% av Linux-användare har tillgång till Comic Sans, dock.

10 fakta du antagligen inte visste om datavirus

10 fakta du antagligen inte visste om datavirus

Datavirus - även kallat datorvirus - är skadliga datorprogram som sprider sig genom att lägga en kopia av sig själva inuti andra program, värdprogram, på sådant sätt att koden körs då värdprogrammet körs. Då ett infekterat värdprogram körs kan dess virus spridas...

10 fakta du antagligen inte visste om radio

10 fakta du antagligen inte visste om radio

Den första officiella radiosändningen ägde rum den 23 december 1900. Reginald Fessenden, en kanadensisk ingenjör och uppfinnare, sände en trådlös radiosignal över en kort sträcka i Brant Rock, Massachusetts, USA. Under sändningen spelade han även upp musik och läste...

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

TikTok, även känt som Douyin (kinesiska: 抖音; pinyin: Dǒuyīn; ordagrant: "vibrato") i Kina, är en sociala medier-app för skapande och delning av videor och livesändningar. Appen släpptes i september 2016 av Bytebance, och är nu en ledande plattform för korta videor....