Invaderade Malaysia med cyklar…

Under andra världskriget invaderade japanerna de största delarna av Malaysia med hjälp av cykel! Det kanske lite ovanliga fenomenet har gått till historien som ”Bicycle Blitzkreig”.

UPS var till början cykelbud…

Fraktföretaget UPS grundades av två tonårskillar med hjälp av en cykel och en hundradollarssedel, som de hade lånat av en kompis.

Gav upp jobbet för att cykla…

Den sydkoreanska mannen Okhwan Yoon lämnade ett lönsamt jobb för att cykla världen över och stödja världsfreden. I över nio år har han cyklat över 192 länder på sex kontinenter och har överlevt sex bilolyckor, malaria, extrema temperaturer, rån och även kidnappning. Skam den som ger sig!

Lagen om cykelhjälm återkallades i Danmark…

Lagen om cykelhjälm fick se sig besegrad i grannlandet Danmark. Motivationen till att det inte ska vara lag på hjälm löd följande: ”överväldigande bevis att påtvingade hjälmlagar leder till mycket mindre cykling”.

Så många cyklar hamnar i de nederländska kanalerna

Det finns fler cyklar än människor i Nederländerna, och städerna planerar ofta infrastrukturen efter cyklar istället för bilar. Inte nog med detta, årligen plockas det upp 12 000 – 15 000 cyklar från kanalerna i Nederländerna!

10 fakta du antagligen inte visste om trafiken

10 fakta du antagligen inte visste om trafiken

Trafik är en grundläggande och oumbärlig del av vårt moderna samhälle. Det påverkar våra vardagliga liv och har betydande konsekvenser för ekonomin, miljön och vår övergripande livskvalitet. Trots att vi har sett en rad framsteg inom trafiksektorn de senaste åren,...

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

Renault S. A. är en fransk multinationell fordonstillverkare med huvudkontor i Boulogne-Billancourt i norra Frankrike. Idag ingår även märkena Dacia och Renault Samsung Motors i koncernen. Lastbilsdivisionen sköts sedan försäljningen 2001 av Volvo i dotterbolaget...