Dallas är en amerikansk TV-serie med Larry Hagman, Patrick Duffy, Barbara Bel Geddes och Jim Davis m.fl. Dallas är idag klassad som en riktig klassisk såpopera. Handlingen kretsar kring familjen Ewing, som gjort sig en förmögenhet i oljebranschen men även bedriver boskapsuppfödning. Familjen bor på Southfork, en ranch utanför Dallas i Texas. Serien visades från början i 14 säsonger, sammanlagt 357 avsnitt, på det amerikanska TV-nätverket CBS från 2 april 1978 till 3 maj 1991. Under tidigt 1980-tal var det världens mest populära TV-program. I Sverige hade serien premiär den 30 januari 1981 och avslutades den 18 december 1993. Du som tillhör den lite äldre generationen har med största sannolikhet sett åtminstone något avsnitt från serien. I så fall passar det bra att ta del av lite rolig fakta om en av världens mest hyllade serier genom tiderna!

Robert Foxworth kunde ha spelat J.R. Ewing…

Rollen som J.R. Ewing var från början tänkt att spelas av skådespelaren Robert Foxworth, som dock avstod rollen för att istället spela i den framgångsrika amerikanska TV-såpan Falcon Crest.

Och populär blev han…

Larry Hagman (J.R. Ewing Jr) var den enda skådespelaren i TV-serien som var med i samtliga avsnitt!

Den märkliga åldersskillnaden…

Fast hon var bara nio år äldre än Larry Hagman spelade Barbara Bel Geddes (Ellie Ewing) hans mamma.

Åter igen; den märkliga ålderskillnaden…

I TV-serien framstår det som att bröderna J.R. och Bobby Ewing endast skiljer ett par år, men i verkligheten var Larry Hagman (J.R.) egentligen hela 18 år äldre än Patrick Duffy (Bobby Ewing).

Ett av världens mest sedda avsnitt…

Avsnittet ”Who Shot J.R.?” är ett av de mest tittade avsnitt genom tiderna, med över hela 360 000 000 tittare världen över.

10 fakta du antagligen inte visste om Scarface

10 fakta du antagligen inte visste om Scarface

I en värld där makt, pengar och kriminell kraft kolliderar, har en film stigit fram som en tidlös symbol för de destruktiva lockelserna och farorna som lurar inom den amerikanska drömmen. Brian De Palmas episka mästerverk, Scarface, belyser den mörka sidan av framgång...