DC Comics är ett av de mest framgångsrika serieförlagen i USA. Mest känt är företaget för sin gigantiska arsenal av superhjältar, och alla känner vi nog till många av dem, som till exempel Batman, Superman, Wonder Woman med fler. ”DC” i deras namn står för ”Detective Comics”, vilket vill säga att företagets fullständiga namn är ”Detective Comics Comics”. Nedan följer ytterligare tio fakta som du måste veta om det serieskapande företaget.

Mest kända och populära karaktär…

Superman (även känd som ”Stålmannen” hos den äldre generationen) är DC Comics mest kända och populäraste karaktär. Men trots detta är det Batman (”Läderlappen” för de äldre) som har flest uppträdanden i tidningar och filmer. ”Hur många?”, undrar säkert du. Jo, hela 6 250 styck.

Gick att skymta annan film…

År 2000 jobbade DC Comics på en film, ”Superman va. Batman”. Till mångas besvikelse lades projektet ner år 2002. Dock fick en humoristisk affisch fart på allt igen som kunde skymtas i filmen ”I Am Legend” med Will Smith i huvudrollen. ”Batman vs. Superman: Dawn of Justice” hade premiär på biograferna runt om i landet i mars detta året.

Ett halvår på rakning…

The Green Lantern och Wonder Woman var från början tänkt att bli ett kärlekspar, men det hela skrotades när DC Comics fick ett brev från ett fan med precis samma idé. DC Comics hävdar dock att kärleksparet aldrig blev av på grund av juridiska skäl efter brevet de fick.

Dubbelt medlemskap…

Hawkeye (som du ser på bilden nedanför) är den enda karaktär som är medlem i både ”Justice League” och ”Avengers”.

Fick dödshot av skisser…

Adam Glass, författare på DC Comics och medskapare av ”Suicide Squad”, fick ta emot flera dödshot när han visade upp ett tidigt skede av sin skiss av Harley Quinn, ritad näst intill naken, när hon skulle debutera i serien.

10 fakta du antagligen inte visste om Scarface

10 fakta du antagligen inte visste om Scarface

I en värld där makt, pengar och kriminell kraft kolliderar, har en film stigit fram som en tidlös symbol för de destruktiva lockelserna och farorna som lurar inom den amerikanska drömmen. Brian De Palmas episka mästerverk, Scarface, belyser den mörka sidan av framgång...