Blodet fullt av järn…

Din kropp innehåller tillräckligt mycket järn för att kunna göra en 7,5 cm lång spik. Mycket av järnet återfinns i vårat blodomlopp.

Mycket hår kan vara tecken på intelligens…

Enligt studier är mycket kroppsbehåring relaterat till högre intelligens.

Snor och slem i stora mängder…

Din kropp producerar ungefär en liter av snor och slem – varje dag! Mums! Under förkylningstider brukar det vara ungefär det dubbla.

Hjärtat kan slå utanför kroppen…

Under hela din livstid pumpar ditt hjärta tillräckligt mycket blod för att fylla cirka 200 tankbilar. Hjärtat kan också slå utan att det sitter i din kropp. Detta tack vare att hjärtat har en egen elektrisk impuls.

Krävs 200 muskler för att gå

När du tar ett enda steg använder du upp till 200 olika muskler. Inte undra på att man blir trött av att gå.

10 fakta du antagligen inte visste om din kropp (del 2)

10 fakta du antagligen inte visste om din kropp (del 2)

Kroppen har kunnat utföra oförklarliga fysiska ting genom årens gång, som vi människor aldrig har varken kunnat förklara eller förstå. Det kanske inte är så konstigt dock, vår kropp är trots allt rent ut sagt nästan magisk! Här följer del två av fakta som du bör känna...

10 fakta du antagligen inte visste om albinism

10 fakta du antagligen inte visste om albinism

Albinism är total avsaknad av båda typer av färgpigmenten melaniner. Detta beror på en genetisk avvikelse som resulterar i brist på tyrosinas, vilket är det enzym som startar processen som bildar melanin. Resultatet blir en helvit individ. Individer med albinism...