Kroppen har kunnat utföra oförklarliga fysiska ting genom årens gång, som vi människor aldrig har varken kunnat förklara eller förstå. Det kanske inte är så konstigt dock, vår kropp är trots allt rent ut sagt nästan magisk! Här följer del två av fakta som du bör känna till om din kropp!

Mäns ansiktsben mer tåliga än kvinnors…

Män kan med stor sannolikhet ha utvecklat speciellt utformade ansiktsdrag – just för att kunna ta emot slag bättre. Forskare fann att ansiktsben vanligen bröts under slagsmål, men blev mer och mer motståndskraftiga med tiden som fortskred. Det hör inte till ovanligheten alls att mäns ben i ansiktet är mer tåliga än kvinnors ansiktsben.

Därför smakar allt sötare när du blir äldre…

Om du är lite äldre har du säkert vid flera tillfällen observerat att du tycker godis och livsmedel är mycket sötare idag jämfört med när du var yngre. Även om man kanske väldigt gärna vill tro att fallet är så, beror det hela snarare på att sötman får en annan effekt på kroppen när man vuxit färdigt. Ett barn har praktiskt taget inga gränser för hur mycket sötsaker man kan stoppa i sig, och känner inte ”mättnadskänslan” av sötman på samma sätt som en färdigvuxen människa gör.

Byt ut mjölken mot frukt…

Det har sedan länge bevisats att kalcium inte är så bra för dina ben som vitamin K. I motsats till vad många tror, är mjölken faktiskt inte det bästa för din benuppbyggnad. Om du vill bygga starka ben ska du istället äta bland annat avokadopersikor och bananer, som bevisligen ger ett avsevärt bättre resultat.

Bågskyttar fick deformerat skelett…

Arkeologer kan faktiskt skilja på kroppar som blivit funna från medeltiden, huruvida de var frontstridande soldater eller bågskyttar. Anledningen är att bågskyttar krävde så mycket kraft och styrka att det hela resulterade i deformerade ben hos individerna.

Levern kan regenerera sig själv…

Levern är det enda mänskliga inre organ som kan regenerera sig själv; så lite som 25% kan regenerera tillbaka till en hel lever och fungera normalt.

10 fakta du antagligen inte visste om graviditet

10 fakta du antagligen inte visste om graviditet

Många av oss känner nog igen humörsvängarna från en havande kvinna. Antingen har du upplevt det själv eller så har du stått jämte och sett helt oförstådd ut. Men det är ganska fantastiskt och fascinerande vad den mänskliga kroppen genomgår och kan göra i samband med...