Alla har vi det, men alla kanske inte har det på huvudet. I Sverige är vi ganska vana vid att se blondiner vart vi än går, men visste du att det är en ytterst sällsynt hårfärg sett till jordens hela befolkning? Vissa använder fler hårprodukter än andra, och en del lägger avsevärt mer pengar på frisörer än vad många andra gör. Här är i alla fall tio fakta som du bör känna till om just ditt hår!

Håret blir längre när det är blött…

När ditt hår är blött, förutsatt att det är friskt på alla sätt och vis, kommer det att bli upp till hela 30% längre än när det är torrt! 

Kåt ofta? Då växer håret snabbare…

Någon kanske underlig fakta som du med största sannolikhet inte visste om, är att förväntan på sex får ditt hår att växa snabbare för stunden!

Blondiner är sällsynta…

Vi i Sverige ser blondiner var vi än tittar – men visste du att det bara är cirka 2% av världens befolkning som faktiskt är blonda?

Men rödhåriga är ännu mer sällsynta…

Att vara naturligt rödhårig är kanske inte helt oväntat den mest sällsynta hårfärg vi har. Endast cirka 1% av befolkningen föds med rött hår här i världen. Den högsta andelen av rödhåriga finns i Skottland, där hela cirka 13% föds med rött hår! 

Hårfärgning har blivit vanligare…

År 1950 hade bara cirka 7% av alla kvinnor vid något tillfälle färgat håret. Idag, cirka 65 år senare, har hela 75% av alla kvinnor över 18 år vid något tillfälle färgat håret.

10 fakta du antagligen inte visste om ditt immunförsvar

10 fakta du antagligen inte visste om ditt immunförsvar

Vår kropps försvarsmur mot sjukdomar är en imponerande och komplex mekanism som vi oftast tar för given - vårt immunsystem. I denna artikel kommer vi att utforska fascinerande fakta om vårt immunförsvar, hur det fungerar och dess avgörande roll för att hålla oss...