Internationell databas över dömda förövare…

Det finns en sökbar databas över förövare som har blivit dömda för brott mot djur. Databasen är ett internationellt samarbete mellan USA, Nya Zeeland, Kanada, Storbritannien, Australien och Spanien. Även fler länder antas ansluta till den gemensamma databasen inom en snar framtid.

40 miljoner singelkineser…

Storbritannien lagstadgades det om djurplågeri (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA)) hela 60 år före det lagstadgades om barnmisshandel (National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC)).

Ökänd brottsling var dömd även för djurplågeri…

Steven Avery, som blev felaktigt dömd i USA för ett mord han inte hade begått och avtjänade 18 års fängelse, gjorde sig dock skyldig till en rad andra brott; som tjugoåring dömdes han för djurplågeri, efter att han och en annan man dränkt in Averys katt i bensin, och kastat in den i en brasa.

Kina har noll lagar mot plågade djur…

Kina finns det i dag inga lagar som omfattar djurplågeri. Däremot har det under senare tid blivit ett aktuellt ämne, då fler vill se djurskyddslagar i landet.

Miljontals hajar dör årligen…

Hajfenssoppa kan kosta uppemot 200 amerikanska dollar per portion, och verksamheten dödar cirka 100 000 000 hajar per år. Eftersom det inte är ekonomiskt lönsamt för fiskare att behålla hela hajen, brukar de ofta bara skära bort fenan och därefter kasta tillbaka hajen i havet. Men eftersom hajar inte kan simma utan sin fena resulterar det i att de sjunker till botten av havet för att istället dö en plågsam och lång död.

10 fakta du antagligen inte visste om hundar

10 fakta du antagligen inte visste om hundar

Människans bästa vän, hunden. Garanterat har du någon gång klappat en av dessa sötnosar, eller kurat ihop tillsammans i sängen. Eller kanske kastat en pinne så långt du kan, och varje gång springer en glad varelse och hämtar den. Hunden är en stor del av människan,...

10 fakta du antagligen inte visste om brev

10 fakta du antagligen inte visste om brev

Ordet post härstammar från franskan och kommer från latinets positus, ställd. Som vi alla vet är det organiserade försändelser av brev och paket över hela världen, som går under samlingsnamnet "post". Även om just brevförsändelserna har minskat drastiskt sedan den...