Internationell databas över dömda förövare…

Det finns en sökbar databas över förövare som har blivit dömda för brott mot djur. Databasen är ett internationellt samarbete mellan USA, Nya Zeeland, Kanada, Storbritannien, Australien och Spanien. Även fler länder antas ansluta till den gemensamma databasen inom en snar framtid.

40 miljoner singelkineser…

Storbritannien lagstadgades det om djurplågeri (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA)) hela 60 år före det lagstadgades om barnmisshandel (National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC)).

Ökänd brottsling var dömd även för djurplågeri…

Steven Avery, som blev felaktigt dömd i USA för ett mord han inte hade begått och avtjänade 18 års fängelse, gjorde sig dock skyldig till en rad andra brott; som tjugoåring dömdes han för djurplågeri, efter att han och en annan man dränkt in Averys katt i bensin, och kastat in den i en brasa.

Kina har noll lagar mot plågade djur…

Kina finns det i dag inga lagar som omfattar djurplågeri. Däremot har det under senare tid blivit ett aktuellt ämne, då fler vill se djurskyddslagar i landet.

Miljontals hajar dör årligen…

Hajfenssoppa kan kosta uppemot 200 amerikanska dollar per portion, och verksamheten dödar cirka 100 000 000 hajar per år. Eftersom det inte är ekonomiskt lönsamt för fiskare att behålla hela hajen, brukar de ofta bara skära bort fenan och därefter kasta tillbaka hajen i havet. Men eftersom hajar inte kan simma utan sin fena resulterar det i att de sjunker till botten av havet för att istället dö en plågsam och lång död.

10 fakta du antagligen inte visste om FBI

10 fakta du antagligen inte visste om FBI

Federal Bureau of Investigation (FBI) är en amerikansk federal polismyndighet som är en del av USA:s justitiedepartement. I dess jurisdiktion ingår att utreda alla federala brott som i lag eller annan reglering inte har tilldelats någon annan federal...

10 fakta du antagligen inte visste om CIA

10 fakta du antagligen inte visste om CIA

CIA - Central Intelligence Agency (på svenska Centrala underrättelsetjänsten - är den amerikanska hemliga underrättelsetjänsten. CIA skapades av den tidigare presidenten Harry S. Truman då National Security Act antogs den 26 juli 1947 och ersatte då den förutvarande...

10 fakta du antagligen inte visste om vindkraftverk

10 fakta du antagligen inte visste om vindkraftverk

Vindkraftverk är en maskinkonstruktion som omvandlar kinetisk energi ur vinden till elektricitet. De består av ett stationärt torn med en rotor som snurrar genom påverkan av vindens kraft. Rotorn driver en generator som producerar el som överförs till elnätet....