Donald John Trump, född 14 juni 1946 i New York, har varit en amerikansk företagsledare som är styrelseordförande och vd för konglomeratet Trump Organization och efterträde Barack Obama. Före valkampanjen var Trump mest känd för sitt konglomerat Trump Organization samt de stora skyskrapor som bär hans namn, vilka han låtit uppföra på Manhattan i New York och i andra stora städer världen över. Idag vet i princip hela världen han är, tack vare sina kontroversiella uttalanden och att han teoretiskt sett är en av världens mäktigaste män. Här är dock tio fakta som du kanske inte kände till om USA:s 45:e president!

Donald Trump slog till sin musiklärare…

Som andraklassare var Donald Trump övertygad om att hans musiklärare i skolan inte förstod vad han pratade om, så han slog till honom rätt i ansiktet. Det hela slutade med att läraren fick en blåtira och herr Trump blev nästan avstängd från skolan. Som tonåring var Donald en riktig bråkstake, vilket resulterade i att hans föräldrar skickade iväg honom till militärskola i hopp om förändring.

Kunde ha blivit portad från Storbritannien…

Under år 2016 debatterade det brittiska parlamentet om att förbjuda Donald Trump från att besöka Storbritannien. Detta efter att han under ett inlägg i sociala medier hade hävdat att muslimer bara spred hatpropaganda.

Limmade ihop sin brors leksaksklossar…

Egot verkar alltid ha suttit i… Som barn bad Donald om att få låna sin brors leksaksklossar för att bygga en extra hög skyskrapa i leksaksmodell. Efter att Donald blev klar med sin konstruktion limmade han ihop bitarna så att han aldrig skulle behöva lämna tillbaka dem.

Har kursat 11 företag…

Som en av USA:s rikaste män har herr Trump aldrig någonsin gått i någon personlig konkurs. Däremot har han konkursat elva av sina egna bolag, däribland har många anställda varit drabbade, då flertalet av bolagen har varit relativt stora.

Varken dricker eller röker…

Donald Trump varken dricker alkohol eller röker. Detta på grund av att han har sett sin brors problem med sitt missbrukande av både alkohol och tobak.