Samma mail sedan 1982…

Microsofts medgrundare, Bill Gates, har använt samma e-postadress sedan 1982. Prova att maila honom! Vem vet, du kanske får ett svar? Vill du komma i kontakt med en av världens rikaste män når du honom på billg@microsoft.com.

Även Homer Simpson har en e-post…

I säsong 14 avslöjar Homer sin e-postadress i den animerade TV-serien ”The Simpsons”, chunkylover53@aol.com. Teamet bakom ”The Simpsons” såg det hela som en rolig grej, och Matt Selman försökte att svara alla inkommande mail i Homer Simpsons namn. Dock hade de inte räknat med att hundratals mail dagligen skulle ramla in i inkorgen, och till slut fick skaparna bakom serien ge upp. På senare hand blev även e-postkontot hackat, och alla som hade lagt till chunkylover53@aol.com i sin AOL-vänlista fick ett e-postmeddelande skickat till sig om att de snart kommer att erhålla exklusivt material från ”The Simspons”. Något material dök givetvis dock aldrig upp. D’oh!

Clinton mailade rymden…

Under Bill Clintons presidentämbete (1993-2001) skickade han endast två e-post. Det ena var till astronauten John Glenn, när han befann sig i rymden, och det andra var bara för att testa systemet.

Stor del spam…

Ungefär 294 miljarder e-post skickas dagligen. Dessvärre är majoriteten av dessa spam.

Utdöende fenomen

E-post är ett fenomen som mer eller mindre håller på att dö ut. Utvecklingen går framåt, kort sagt. Cirka 13.36% av alla e-post öppnas och läses i mobilen. Många brukar aldrig kollas igenom alls.