Samma ämne som i kattmat…

Taurin, en populär energidrycksingrediens, krävs i kattmatprodukter. Utan ämnet kommer katter bland annat att förlora sin päls, tänder och syn.

Energidricka avsedd för det homosexuella samfundet…

Det finns en energidryck som marknadsförs till uttryckligen för det homosexuella samfundet. Drycken går under det komiska namnet ”Gay Fuel”. Bild på energidrycken finner du nedanför.

Lanserade energidricka med kokain…

Under år 2010 lanserade ett bolivianskt företag en energidricka som gick under namnet ”Coca-Colla”. Förutom att namnet är snarlikt den klassiska drycken Coca-Cola innehöll energidrickan även kokain. Drycken finns så klart inte kvar i dag, och blev mer eller mindre stämda upp till öronen. I USA försökte man även att lansera en energidryck under namnet ”Cocaine”, men som så klart inte innehöll kokain. Drycken blev dock bannlyst inom loppet av ett år.

Ingen nyhet, direkt…

Det där med energidrickor är ingen nyhet direkt. Redan under det antika Grekland och under romartiden hade man snarlika uppiggande drickor. En av dem gick till exempel under namnet ”Posca”.

Det där med energidrickor är ingen nyhet direkt. Redan under det antika Grekland och under romartiden hade man snarlika uppiggande drickor. En av dem gick till exempel under namnet "Posca".

Ryssarna vet hur man ska marknadsföra…

Det finns en rysk kolsyrad alkoholhaltig energidryck som marknadsförs som hälsosam. Detta eftersom den är mindre alkoholhaltig än vad ren sprit är.

10 smaskiga fakta om pizza som kommer att äta upp dig

10 smaskiga fakta om pizza som kommer att äta upp dig

Vem kan motstå en rykande het, ostmättad pizza med knaprig botten och en symfoni av smaker? Pizza är inte bara en maträtt; det är en global ikon som har erövrat smaklökarna världen över. Men visste du att bortom den utsökta smaken och den oemotståndliga osten finns en...

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

Pepsi, den ikoniska läskedrycken som har präglat vår värld sedan 1893, har inte bara erövrat smaklökarnas hjärtan utan även blivit en kulturell symbol för generationsöverskridande njutning. Med sitt karaktäristiska smakäventyr och imponerande historia har Pepsi...