Är du en av alla de som spelar Facebooks mest populära spel? Eller är du kanske en av alla de som ständigt går i taket av alla spelinbjudningar? Hur som helst så har onekligen spelutvecklaren Zynga lyckats skapa ett koncept som gått hem hos folket, och omsätter idag miljardtals dollar på sina spel. Deras största kassako, FarmVille, är onekligen deras guldklimp, och här är tio fakta som du kanske inte kände till om det som du eventuellt spelar varje dag – eller som du får inbjudningar om varje dag.

Ett av de mest populära spelen…

FarmVille är ett av de populäraste spelen som figurerar på det sociala nätverket Facebook; över 80 000 000 har spelat spelet! Är du en av alla?

Skådespelare erkänner sitt beroende…

Skådespelerskan Emma Stone (på bilden nedanför) har berättat för Jimmy Fallon att hon var tvungen att radera sitt Facebook-konto, då hon blev på tok för beroende av spelet. Även Mila Kunis har uttryckt i en intervju med tidningen ”Esquire” att hon är helt fast i farmspelet.

YoFarm…

En av skaparna bakom succéspelet har tidigare berättat att spelets namn egentligen inte var det första de hade tänkt att välja. Egentligen stod det mellan ”YoFarm” och ”FarmerVille”. Då måste väl även det nuvarande namnet vara bäst, va?

Något gemensamt med Twilight…

Vad har FarmVille gemensamt med Twilight? Jo, en av animatörerna för vargarna i ”Twilight: Breaking Dawn” var även chefsanimatör hos Zynga när FarmVille 2: Country Escape utvecklades.

Hänger med i utvecklingen…

Utvecklaren Zynga är inte rädda för att släppa så kallade ”överraskningsmoment” associerat till popkulturen i spelet. Ett exempel är där spelaren kan hitta en karaktär som utför den populära ”Gangnam Style”-dansen.

10 fakta du antagligen inte visste om videospel

10 fakta du antagligen inte visste om videospel

När man hör om videospel associerar man kanske det till något som barn och tonåringar bara sysslar med. Men enligt en färsk undersökning från Entertainment Software Association (ESA) som publicerades 2021 är medelåldern på personer som spelar videospel 35 år....

10 fakta du antagligen inte visste om Valorant

10 fakta du antagligen inte visste om Valorant

Valorant är ett lagbaserat spel i förstapersonsperspektiv som utspelas i en nära framtid. Spelet är utvecklat av Riot Games och finns tillgängligt för PC-datorer med Windows som operativsystem. Spelaren spelar som en av flera agenter, karaktärer som är designade...

10 fakta du antagligen inte visste om Call of Duty

10 fakta du antagligen inte visste om Call of Duty

Call of Duty är ett datorspel i förstapersonsperspektiv som är utvecklat av Infinity Ward och distribuerat av Activision. Spelen bygger på en hel serie av spel där olika tidsepoker äger rum. Succén var ett faktum redan efter att det första spelet i serien släpptes,...