Vi svenskar kanske inte är det rätta folket att prata om fartyg och båtar egentligen, med tanke på den historia vi har bakom oss när det kommer till det berömda regalskeppet Vasa, som sjönk strax efter avfart. Vi kanske därför ska nöja oss där, och direkt bjuda på tio fakta som du antagligen inte kände till om fartyg och båtar.

Skulle rädda – blev strandsatta…

År 1812 kom ett amerikanskt fartyg till undsättning när ett brittiskt gäng hade blivit strandsatta på en ö. Medan amerikanarna gav sig ut på ön för att leta efter mat till de extra personer de tagit ombord på fartyget passade engelsmännen på att kapa skeppet och lämnade amerikanarna ensamma på ön. Ödets ironi.

Hämnades sin man…

En fransk kvinna vid namn Jeanne de Clisson blev på 1300-talet en riktig pirat. Hon sålde sin gård och köpte tre stora fartyg, som hon målade svarta med röda segel. Detta för att hämnas sin man som fått sätta livet till i form av halshuggning. Under sin hämnd lyckades hon fånga in adelsmän, som hon personligen såg till att halshugga.

Obemannat skepp flyter omkring…

Ett ryskt gammalt övergivet skepp flyter omkring på havet och har så gjort sedan 2013. Har du möjligtvis sett det?

Mer otur kan man inte ha…

En man som överlevde ett brinnande och sjunkande skepp år 1871 och därefter blev rädd för att bege sig ut till havs övervann sin rädsla 41 år senare. Problemet var bara att det fartyg han bestämde sig för att övervinna rädslan med var Titanic.

Slav tog över skepp…

År 1861 tog en amerikansk slav över ett fiendeskepp och överlämnade till unionen. Under inbördeskriget var han kapten på fartyget och efter krigets slut sålde han skeppet och köpte det hus som han en gång hade varit slav i.

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

Turistattraktioner runt om i världen är kända för sin skönhet, historia och spännande upplevelser. Men vad händer när de döljer mörka hemligheter och skrämmande fakta som de flesta inte känner till? I den här artikeln kommer vi att utforska 10 av de mest skrämmande...