Filmen dyrare än skeppet…

Det kostade mer pengar att göra filmen Titanic än vad det faktiskt kostade att konstruera det riktiga skeppet. Filmen kostade 200 miljoner dollar och fartyget kostade ”bara” motsvarande 150 miljoner dollar, omräknat till inflationen.

Inga kärnvapen här inte…

Titanic var den tionde filmen som James Cameron regisserade. Men det var också den första filmen han regisserade som inte innehöll något prat om eller någon form av kärnvapen.

Gloria överlevde katastrofen…

Gloria Stuart var den enda som medverkade i filmen och produktionen bakom filmen som faktiskt överlevde när Titanic sjönk på riktigt 1912.

Konstnären Cameron…

Det är faktiskt regissören James Cameron som ritat allt som finns i Jack Dawsons ritbok. Även de scener där Jack sitter och ritar är det egentligen herr Camerons hand som rör sig och utför ritandet.

Winslet bröt isen med DiCaprio

Efter att Kate Winslet fick reda på att en nakenscen kommer att äga rum, när karaktären Jack Dawson ritar av en naken Rose, bestämde hon sig för att visa brösten för Leonardo DiCaprio redan första gången de träffades, för att bryta isen. Han lär inte ha klagat över det.

Gick på bio länge

Titanic var den första film som släpptes på VHS samtidigt som den gick på biograferna.