Borta är den tid då endast stora företag med reviderade bokslut och en omsättning på flera miljoner kunde få ett företagslån hos banken. Idag finns en uppsjö av mindre långivare som erbjuder företagslån speciellt anpassade för småföretag. Jämför företagslån på Lånen.se för att hitta det som passar bäst för just dig. Här är tio fakta om företagslån som du kanske inte kände till!

Du behöver inte ha ett aktiebolag för att få ett företagslån…

Många tror att du måste ha ett aktiebolag för att kunna ta ett företagslån men faktum är att det går precis lika bra med en enskild firma, handels-, eller kommanditbolag. Tänk bara på att för dessa företagsformer är du alltid betalningsskyldig för företagets åtagande – kan företaget inte betala lånet måste du betala med dina privata pengar.

Företaget behöver inte ha några säkerheter…

Det är inte företagets tillgångar som styr om du får låna. Dagens företagslån är anpassade för de moderna småföretagen som oftast hyr sin lokal och inte har några större tillgångar av värde som kan användas som pant. Istället baseras lånet på företagets omsättning.

Företagets ägare måste oftast gå i personlig borgen…

De flesta långivare kräver dock en annan form av säkerhet, nämligen att ägaren går i borgen för lånet. Detta innebär att ägaren blir betalningsskyldig om företaget går i konkurs eller av annan anledning inte kan betala. Det är bara om du har ett aktiebolag som du måste gå i borgen. Har du en enskild firma eller annan företagsform är du redan personligt betalningsskyldig.

Ansökningsprocessen är digital och går på ett par minuter…

Många tror fortfarande att ett företagslån kräver ett besök på banken där bokslut och affärsplaner gås igenom. Idag sker tvärtom de flesta ansökningar helt digitalt med BankID och går på ett par minuter. Ofta får du svar redan samma dag och pengarna utbetalda senast dagen efter.

Många företagslån baseras på ditt framtida kassaflöde…

Att du knappt har någon deklarerad inkomst i ditt företag behöver inte vara ett problem. Många företagslån baseras på företagets omsättning just nu och det framtida kassaflödet. Detta räknar långivaren ut efter att du delat till exempel kontohistorik eller kortförsäljningsdata med dem. Därför är det enkelt att få lån även med ett nystartat bolag förutsatt att försäljningen har kommit igång.

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

Turistattraktioner runt om i världen är kända för sin skönhet, historia och spännande upplevelser. Men vad händer när de döljer mörka hemligheter och skrämmande fakta som de flesta inte känner till? I den här artikeln kommer vi att utforska 10 av de mest skrämmande...