Välkommen till 1918…

I Frankrike finns fortfarande ett pojkrum från en fransk soldat orört sedan 1918

Hjältemod hos djur…

En duva räddade livet på 194 man genom att leverera ett meddelande – med ett förlorat öga och ben, och skjuten rakt genom bröstet. Hjältemod även bland djur.

Kunde aldrig mer hamna i REM-sömn…

Under första världskriget blev en ungersk soldat skjuten i huvudet, vilket resulterade i att han inte kunde komma i djupsömn för resten av livet. Det sägs att han levde ett fullt och sömnlöst liv till sin död.

Många män miste livet…

Efter första världskrigets slut hade Tyskland förlorat så många män, att det var tre gånger fler kvinnor än män i landet. Snacka om att männen kunde välja och vraka när de skulle ut och leta fruar.

Kämpade utan medborgarskap

Cirka 13 000 amerikanska soldater slogs för USA – trots att dessa tusentals människor saknade amerikanskt medborgarskap.

Skonade Hitler…

Under första världskriget räddade en brittisk soldat på en skadad tysk soldat genom att låta bli att skjuta honom – den mannen visade sig att vara Adolf Hitler. En bok finns utgiven om denna händelse.

10 fakta du antagligen inte visste om Mahatma Gandhi

10 fakta du antagligen inte visste om Mahatma Gandhi

Mahatma Gandhi föddes den 2 oktober år 1869  i Porbandar i Gujara, Indien, och mördades den 30 januari 1948 i New Dehli, Indien. Gandhi var en indisk advokat, politiker och andlig ledare. Han var en förgrundsfigur i Indiens självständighetssträvanden från Brittiska...