Frukt är inte bara utsökt, det är också livsviktigt för människans intag av vitaminer och mineraler. Får du i dig din dagliga dos av frukt och grönt?  Ta ett äpple och tugga på medan du läser tio viktiga fakta om frukter.

Ett kul experiment…

Grapefrukter exploderar om du kör dem i mikrovågsugnen. Prova gärna, men skyll inte på oss när du – eller någon annan – får städa.

Apelsin inte så rik på C-vitamin som man kan tro…

Apelsiner associeras ofta med C-vitaminer, men i själva verket hör inte apelsinerna ens till topp tio-listan när det kommer till vitamin-C-nivåer.

Kaffeböna ingen böna…

Likaså gäller precis samma sak med kaffebönor, som kan tyckas verka vara en böna. Men i själva verket är kaffebönor inga bönor, utan klassificeras som en frukt.

Den frukten äts mest globalt sett…

Man kan tro att äpplen är världens mest populära frukt, men icke! Det är tomaterna som tar förstaplatsen globalt sett. Och ja, du läste rätt – tomater klassas inte som en grönsak, utan som en frukt.

Grapefrukt bör inte blandas med medicin…

Att mixa och dricka grapefrukt samtidigt som du tar vissa typer av mediciner kan leda till en överdos eller en direkt död. Läs alltid noga på medicinförpackningarna.

10 fakta du antagligen visste om mango

10 fakta du antagligen visste om mango

Mango (Mangifera indica på latin) är en växtart i familjen sumakväxter. Man hittar den vilda formen i de södra delarna av Asien. Med människans hjälp har den kultiverade formen spridit sig till de flesta av världens varma och tropiska regioner. Forskare tror att...

10 fakta du antagligen inte visste om ananas

10 fakta du antagligen inte visste om ananas

Hawaiipizza, glassen Ananas Split, all ananasläsk. Ja, vad innehåller inte ananas som är gott, egentligen? Här är tio fakta som du bör veta om ananas, utifall du skulle hamna i en våldsam diskussion om frukten i fråga! Ananas var en högt värderad frukt under...