Vi går mot en varmare snittemperatur på vår planet, och mer eller mindre är alla forskare överens om att det beror på människans miljöutsläpp och den förbrukning av alla naturresurser som sker i en skrämmande fart. Det finns hundratals förslag på hur vi kan bromsa alternativt stoppa det hela, men mycket ska till för att något ska hända. Här är tio fakta om den globala uppvärmningen som sker, oavsett vad vi människor säger om det. 

Köttet värre än oljan…

Vår överkonsumtion av kött håller på att spåra ur totalt. Idag är metangasen från kreaturen ett större problem än vad hela oljeindustrin är.

Säg hejdå till mycket…

Forskare är så gott som överens om att en sjättedel av alla djur och växter vi känner till idag snart kommer att dö ut på grund av den globala uppvärmningen.

Svensk förutsåg det hela för 100 år sedan…

Den svenska forskaren Svante Arrhenius var den första att förutse effekten på planeten när vi människor konsumerar så mycket fossilt bränsle som vi gör. Svante uttryckte redan år 1896 att det hela kommer att leda till en global uppvärmning – och ja, där är vi idag, lite mer än bara hundra år senare.

Dåligt stöd i USA…

Hela 37% av amerikanarna tror att global uppvärmning är struntprat. Å andra sidan skulle det förklara det stora stödet för presidentkandidaten Donald Trump. Oj, sade jag det högt?

Snart försvinner Nederländerna…

Sedan 1870-talet har havsnivån stigit med i snitt 20 cm tack vare all is som smälter på Nordpolen.