Golden Gate-bron var världens längsta bro mellan 1937-1964 och är en av historiens mest omskrivna broar någonsin. Till stor del på grund av alla de självmord som sker därifrån. Designern bakom bron, Baermann Strauss, har även ritat den svenska bron Trollhätte Kanal i Vänersborg. Här är ytterligare tio fakta som du bör veta om den gigantiska bron, Golden Gate.

Populär plats hos de suicidala…

Golden Gate-bron är den plats där flest självmord sker i USA varje år. I snitt tar någon självmord där varannan vecka.

Tre varv runt jorden…

Golden Gate-bron använder sig av världens längsta brokablar som finns. Tillsammans är de tillräckligt långa att nå tre varv runt jordens ekvator.

Nudiststrand i närheten…

Om du vill bevittna utsikten av en gigantisk bra helt näck är det fullt möjligt. Det finns nämligen en nudiststrand precis under Golden Gate-bron i San Francisco.

Hoppade för att det var ”roligt”…

Cirka 2% av alla som hoppar från bron i hopp om att ta sitt liv överlever. En man hoppade dock en gång för att han tyckte det verkade ”roligt”.

Lämnade märklig självmordslapp…

70-talet lämnade en självmordsbenägen man en lapp i hemmet som löd: ”Jag tänker hoppa från Golden Gate, men om en enda människa ler mot mig på väg dit kommer jag inte att hoppa”. Han hoppade.

10 fakta du antagligen inte visste om Notre-Dame

10 fakta du antagligen inte visste om Notre-Dame

Cathédrale Notre-Dame de Paris betyder ungefär "Vår frus katedral i Paris"), och kallas i vanligt tal bara för Notre-Dame. Katedralen finner du i Paris, belägen på ön Île de la Cité i floden Seine. Den uppfördes mellan 1163 och 1345 och ritades av Maurice de Sully....

10 fakta du antagligen inte visste om Big Ben

10 fakta du antagligen inte visste om Big Ben

Big Ben är en slagklocka på Westminsterpalatsets norra klocktorn i London, Storbritannien. Klockan göts 1856 och togs i bruk år 1859. Big Ben heter officiellt Great Bell of Westminster och slår varje heltimme i tornuret med det officiella namnet Great Clock of...