Första hackaren klarade sig straffri

Den första personen som anklagades för att ha hackat sig in i en dator fick aldrig något straff på grund av att det inte fanns någon särskild brottslighet bestämd vid tidpunkten det skedde.

Tog över ett kärnkraftverk

Under år 2007 kunde en anställd forskare på datorföretaget IBM få full kontroll över ett amerikansk kärnkraftverk genom att hacka sig in till det över internet.

LinkedIn i stor skandal

Innan LinkedIn blev riktigt populärt blev de anklagade och stämda för att ha hackat sig in i användares e-postadresser och skickat inbjudningar i kontaktlistorna till just LinkedIn.

Trovärdiga scener i The Matrix

All hacking som sker i storfilmen The Matrix är på sätt och vis verklig. Åtminstone används riktig hackingmjukvara när hackingscener spelades in.

Steve Wozniak avstängd från skolan

Apples medgrundare Steve Wozniak blev avstängd från University of Colorado efter att han hackade sig in i skolans datorsystem.

10 fakta du antagligen inte visste om drönare

10 fakta du antagligen inte visste om drönare

Drönare, även kallat obemannad luftfarkost eller UAV (engelska obemannad flygbil) är ett samlingsnamn på motorförsedda luftfartyg utan pilot ombord som kan flyga autonomt eller fjärrstyras. De finns i alla möjliga storlekar, och kanske fick just du en sådan i...

10 fakta du antagligen inte visste om kända webbsidor

10 fakta du antagligen inte visste om kända webbsidor

Webbsidor består av enstaka sidor på en webbplats (dah, det visste väl alla?). Men hade du koll på att en webbsida tekniskt består av en eller flera textfiler, uppbyggd av till exempel Hypertext Markup Language (HTML) eller Extensible Hypertext Markup Language (XHTML)...

10 fakta du antagligen inte visste om graffiti

10 fakta du antagligen inte visste om graffiti

Graffiti syftar på text ibland med samband med bilder som i konstnärligt syfte uppförts på ytor i det offentliga rummet av privatpersoner. Termen avser oftast den graffiti som ”från 1970-talets början utvecklats av ungdomar i USA, som under subkulturella och oftast...