Somliga minns vi än idag när MS Estonia sjönk på Östersjön, andra minns vi när MS Concordias kapten ganska nyligen trodde att han var en motorcyklist och välte hela båten. Trots att det är det absolut säkraste sätt att färdas på sker ändå en del olyckor. Vi har listat tio olyckor som du åtminstone bör känna till!

Fler dödsoffer än Titanic…

Bara två år efter Titanic sjönk lyckades även Empress Of Ireland med samma bedrift. 68,5% av fartygets passagerare och besättning dog (0,5% mer än vad som dog på Titanic), men eftersom första världskriget var i full gång blev det aldrig något större snack om händelsen.

Sveriges största fartygsolycka…

MS Estonia ligger än idag kvar på havets botten i Östersjön. Det råder förbud att dyka ner till vraket.

Sjönk på grund av toalettfel…

År 1945 sjönk en tysk ubåt till havets grund på grund av ett toalettfel. Ubåtar var utrustad med ett nytt djupvattenhögtryckstoalettsystem som tillät dem att användas när de gick under djupt vatten. Men ett fel på toaletten ledde till många mäns död.

Byggde en massiv skopa…

Under kalla kriget lade USA hela 3,8 miljarder dollar på att bygga ett fartyg med en skopa på, som skulle vara hela 4,5 km lång, just för att kunna ”gräva upp” en sovjetiskt ubåt med kärnvapen ombord som hade havererat på havets botten.

Besättningen struntade i passagerarna…

År 1991, då kryssningsfartyget Oceanos sjönk, övergav besättningen skeppet och lämnade passagerarna kvar. De räddades dock allihopa av gitarristen Moss Hills, som kommunicerade med hjälp av fartygets radio för att få hjälp och vägledde räddningsinsatsen.

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

Turistattraktioner runt om i världen är kända för sin skönhet, historia och spännande upplevelser. Men vad händer när de döljer mörka hemligheter och skrämmande fakta som de flesta inte känner till? I den här artikeln kommer vi att utforska 10 av de mest skrämmande...