Störst problem i USA…

USA är det land där befolkningen har som störst problem med sin kolesterol i världen. Av alla amerikaner med ohälsosamma nivåer av kolesterol anses en av sju ha vad som anses vara ”hög” kolesterol eller nivåer som sätter dem på nästan dubbelt så stor risk att utveckla hjärtsjukdomar. För höga kolesterolvärden definieras som 240 mg per deciliter eller mer.

Ta bort skinnet från kycklingen och håll dig friskare…

Kyckling är känt för att vara en typisk fettsnål måltid. Men om du bestämmer dig för att behålla skinnet på kycklingen, eller möjligtvis fritera den, omvandlas den snabbt till en måltid av hög kolesterol istället.

Högt kolesterol påverkar ditt sexliv…

Minskat blodflöde som har orsakats av högt kolesterolvärde har kopplats samman med nedsatt sexuell lust och förmåga. Högt kolesterol orsakar fetthaltiga avlagringar som täpper blodkärlen i bäckenområdet, vilket skapar erektil dysfunktion hos män. Det kan eventuellt också påverka kvinnors förmåga att bli fuktiga mellan benen.

Detta händer utan kolesterolet…

Kolesterolet skyddar integriteten i cellmembranen och håller celler friska och starka. Om en persons kolesterolhalt var noll (vilket dock är omöjlighet), skulle cellmembranen vara torra och spruckna, och allt innehåll i cellen skulle läcka ut omgående.

Skulle se ut som en vaxklump

Om du skulle kunna lyckas med bedriften att hålla kolesterolet som finns i din kropp i handen, skulle det se ut som en vaxartad substans, ungefär som när du har skrapat lite på ett gulvittfärgat stearinljus.

10 fakta du antagligen inte visste om din kropp (del 2)

10 fakta du antagligen inte visste om din kropp (del 2)

Kroppen har kunnat utföra oförklarliga fysiska ting genom årens gång, som vi människor aldrig har varken kunnat förklara eller förstå. Det kanske inte är så konstigt dock, vår kropp är trots allt rent ut sagt nästan magisk! Här följer del två av fakta som du bör känna...

10 fakta du antagligen inte visste om albinism

10 fakta du antagligen inte visste om albinism

Albinism är total avsaknad av båda typer av färgpigmenten melaniner. Detta beror på en genetisk avvikelse som resulterar i brist på tyrosinas, vilket är det enzym som startar processen som bildar melanin. Resultatet blir en helvit individ. Individer med albinism...