Kopiösa prispengar…

Det finns en uppsjö av olika spel som det tävlas i online, men visste du att League of Legends är det spel där det omsätts näst mest i form av prispengar? Det enda spel som omsätter mer i prispengar är den gamla klassikern Counter-Strike.

Hämtat inspiration från Sagan om Ringen…

Karaktären Aatrox (på bilden nedanför) var inspirerad av en kombination av två andra karaktärer från Sagan om Ringen. Mike Laygo, designern bakom Aatrox, har tidigare sagt i en intervju att Aatrox är inspirerad av Balrog och Sauron. Laygo själv har tidigare arbetat med Sagan om Ringen-spel.

Så gör du Poro ännu sötare…

Du kan få en gullig liten Poro till att odla fram en stor svart mustasch! Du matar den bara med Poro-Snax samtidigt som du spelar som Braum, sen är mustaschen ett faktum och Poron är sötare än någonsin tidigare!

Röstskådespelar för 5 karaktärer…

Visste du att karaktärerna Zyra, Cassiopeia, Fiora, Shyvan och Elise Share delar samma röst? Det är röstskådespelerskan Karen Strassman som står för de fem karaktärernas röster.

Och det får vi vara glada över

Från början var det tänkt att karaktären Vi skulle vara en rullskridskoåkande polis vid namn Ruby. Så blev lyckligtvis dock inte fallet!

Gav upp skolan för spelet

Spelaren George ”HotshotGG” Georgallidis hoppade av skolan för att kunna lägga all energi på att spela League of Legends professionellt. Även om man aldrig bör hoppa av skolan kan det nog ses som en lyckad sak att göra nu i efterhand, då han är en av spelets mest ikoniska spelare.

10 fakta du antagligen inte visste om videospel

10 fakta du antagligen inte visste om videospel

När man hör om videospel associerar man kanske det till något som barn och tonåringar bara sysslar med. Men enligt en färsk undersökning från Entertainment Software Association (ESA) som publicerades 2021 är medelåldern på personer som spelar videospel 35 år....

10 fakta du antagligen inte visste om Valorant

10 fakta du antagligen inte visste om Valorant

Valorant är ett lagbaserat spel i förstapersonsperspektiv som utspelas i en nära framtid. Spelet är utvecklat av Riot Games och finns tillgängligt för PC-datorer med Windows som operativsystem. Spelaren spelar som en av flera agenter, karaktärer som är designade...

10 fakta du antagligen inte visste om Call of Duty

10 fakta du antagligen inte visste om Call of Duty

Call of Duty är ett datorspel i förstapersonsperspektiv som är utvecklat av Infinity Ward och distribuerat av Activision. Spelen bygger på en hel serie av spel där olika tidsepoker äger rum. Succén var ett faktum redan efter att det första spelet i serien släpptes,...