Alla har vi nog vid något tillfälle suttit och byggt med världens mest populära leksak – Lego! Likt förbannat har nog också de flesta trampat på någon Lego-bit av misstag och svurit högre än vad bilstereon kan låta. Den danska leksaken växer för vad år som går, och i fjol gick de även förbi Barbie när det kommer till att vara världens mest populära leksak. Med detta sagt finns tio spännande fakta som du bör känna till om de små färgglada plastbitarna.

Kunde ha fått ett långt och krångligt namn…

När den danska mannen Ole Kirch Christiansen grundade det som idag är Lego var det egentligen tänkt att det skulle heta Automatic Binding Bricks, men efter påtryckningar om att namnet inte var tillräckligt iögonfallande byttes det istället till ”Lego”.

Snart kanske vi når 100…!

I genomsnitt äger alla personer på jorden 86 Lego-bitar vardera.

Har du provat alla…?

Sex styck ”åttor” (det vill säga med åtta knoppar på) går att sätta ihop med varandra i hela 915 103 768 olika kombinationer.

Håller en stadig produktion…

Endast cirka 18 Legobitar per en miljon blir felproducerade eller klarar inte av företagets hårda hållbarhetstester.

Större än Kina…

Om Legos minifigurer skulle vara en riktig befolkning skulle det vara världens utan tvekan största befolkningsgrupp. Över fyra miljarder minifigurer finns i våra hem.

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

Pepsi, den ikoniska läskedrycken som har präglat vår värld sedan 1893, har inte bara erövrat smaklökarnas hjärtan utan även blivit en kulturell symbol för generationsöverskridande njutning. Med sitt karaktäristiska smakäventyr och imponerande historia har Pepsi...

10 LEGO-set som du önskar att du ägde

10 LEGO-set som du önskar att du ägde

Om du tillhör en av alla de som trodde att LEGO endast var för barn är det dags att tänka om! Traditionellt sett har LEGO varit populärt bland barn och varit en vanlig leksak för att stimulera kreativitet och problemlösning. LEGO har dock också vuxit i popularitet...