Efter andraplatsen i Europacupen tar Liverpool FC och laddar batterierna, låter spelarna njuta av Europamästerskapen och ger sig sedan åter igen på att försöka ta hem så många titlar som möjligt! Men tills dess sker får vi nöja oss med lite intressant, rolig och överraskande fakta om just Liverpool! Visste du allt?

Produktiv målgörare…

Robbie Fowler håller Liverpools och Premier Leagues rekord med att göra den snabbaste hattricken – på bara 4 minuter och 33 sekunder!

Från halva planen…

Och på tal om rekord; den tidigare Liverpool-spelaren Xabi Alonso (på bilden nedanför) har rekordet i den engelska ligan över att göra mål från det längsta avståndet, 58,5 meter (!).

Målrekordhållare…

Den största anfallaren Liverpool någonsin har haft, Ian Rush, spelade 668 matcher för laget och gjorde 346 mål, vilket gör honom till den bästa målskytten i Liverpools historia. Däremot är det Roger Hunt som har gjort flest ligamål för laget.

Tidigare hem för Everton…

Anfield var från början Evertons hemmaarena år 1884, men på grund av en hyrestvist skiftade Everton deras hemmamatcher till Goodison Park år 1891. Anfield blev istället ett kärt hem för Liverpool FC.

Owen var yngsta landslagsspelaren…

Michael Owen var den yngsta brittiska spelare som har spelat i Liverpool när han äntrade det engelska landslaget, bara 18 år och 59 dagar gammal.

10 fakta du antagligen inte visste om Muhammad Ali

10 fakta du antagligen inte visste om Muhammad Ali

Muhammad Ali (född som Cassius Marcellus Clay Jr.) föddes den 17 januari 1942 i Louisville i Kentucky, USA, och gick bort den 3 juni 2016 i Scottsdale i Arizona, 74 år gammal. Han var en amerikansk professionell boxare och flerfaldig världsmästare i tungvikt. Ali -...

10 fakta du antagligen inte visste om innebandy

10 fakta du antagligen inte visste om innebandy

Sverige, Finland, Norge, Kanada och USA hävdar alla att spelet har sitt ursprung i deras land, eftersom lokalbefolkningen hittade ett sätt att spela ishockey även när det inte var snö eller isigt ute! Så ingen är med andra ord riktigt säker på innebandyns ursprung....

10 fakta du antagligen inte visste om Michael Jordan

10 fakta du antagligen inte visste om Michael Jordan

Michael Jordan föddes den 17 februari 1963 i Brooklyn i amerikanska New York. Han är en amerikansk före detta professionell basketspelare. Jordan anses av många vara den bästa basketspelaren genom tiderna och spelade under sin storhetstid för Chicago Bulls i NBA....