Kan hjälpa mot benskörhet hos kvinnor…

Lök kan vara ett starkt vapen i en kvinnas kamp mot benskörhet när hon går igenom klimakteriet. Det beror på att löken förstör benceller som resorberar benvävnad och försvagar benen.

Så slipper du tårarna…

Sprutar tårarna åt alla möjliga håll, precis som för mig, när du skär lök? Ett tips är att att skära löken under rinnande vatten, alternativt i en skål av vatten. Eller så gör du helt enkelt som jag gör, och slänger på dig ett par skidglasögon! Problemet löst!

Rena rama mirakelmedicinen…

Lök är rika på quercetin, en kraftfull flavonoid antioxidant, som har visat sig ha positiva effekter på människor som kämpar mot lungcancer. Lök kan också vara till nytta vid behandling av grå starr och även hjärt- och kärlsjukdomar.

Världens största…

Världens största lök (se bild nedanför), enligt Guinness Rekordbok, odlades av den brittiska bonden Peter Glazebrook. Löken vägde strax under åtta kilo och skördades år 2011.

Åts som boost hos idrottsmän

Kan lök göra dig fysiskt starkare? Förmodligen inte, men de antika grekerna trodde att det gjorde dem starkare; i själva verket åts lök av idrottsmän som en styrkeboost i de allra första olympiska spelen under det första århundradet e.Kr.

Mycket nytta för en ingrediens

Skivad lök kan lindra insektsbett och brännskador på huden. När skivade lökar dessutom kombineras med krossad aspirin och lite vatten, kan skivor av lök också används som en form av behandling för att bota vårtor.

10 smaskiga fakta om pizza som kommer att äta upp dig

10 smaskiga fakta om pizza som kommer att äta upp dig

Vem kan motstå en rykande het, ostmättad pizza med knaprig botten och en symfoni av smaker? Pizza är inte bara en maträtt; det är en global ikon som har erövrat smaklökarna världen över. Men visste du att bortom den utsökta smaken och den oemotståndliga osten finns en...

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

Pepsi, den ikoniska läskedrycken som har präglat vår värld sedan 1893, har inte bara erövrat smaklökarnas hjärtan utan även blivit en kulturell symbol för generationsöverskridande njutning. Med sitt karaktäristiska smakäventyr och imponerande historia har Pepsi...