London grundades i själva verket till namnet Londinium som huvudstad av den romerska provinsen Britannia. London är idag EU:s största metropol med sina 8,4 miljoner invånare och här är ytterligare tio fakta du antagligen inte visste om Englands huvudstad. 

Big Ben är inte Big Ben…

Londons välkända landmärke ”Big Ben” är egentligen inte själva tornet/byggnaden, utan refereras bara till den stora klockan inuti.

En annorlunda infrastruktur…

Londons gator har inte samma infrastruktur som Europas övriga huvudstäder, och därför krävs det att du lär dig att lokalisera 25 000 gator i London om du har tänkt att bli taxichaufför.

Översvämmat av möss…

På en människa bor det ungefär en halv miljon möss under Londons gator. Under de fem senaste åren har skadedjursföretag tagit emot över 186 000 klagomål gällande enbart möss.

Slå inte din fru – det stör grannarna…

En lag som trädde i kraft på 1500-talet förbjöd Londonbor att slå sina fruar efter klockan 21:00. Inte för att de blev skadade, utan för att det väsnades och kunde störa grannarna.

Tog med mat till parkens djur

På 1800-talet kunde du betala din biljett in till Londons zoo med hjälp av att ta med din katt eller en hund, detta så lejonen hade något fint att äta.