Manhattan är en av de fem stadsdelar som tillsammans bildar staden New York. År 2000 hade staden 1 537 195 invånare och är idag ett av de mest tätbefolkade områdena på vår jord. 75% av Manhattans befolkning äger ingen bil utan förlitar sig på den massiva kollektivtrafiken. Dessutom är det bara cirka 10% av den arbetande befolkningen som tar sig till arbetet med bil. En siffra som återfinns på få ställen i den västerländska världen. Med detta sagt kanske du har blivit lite rikligare på information om Manhattan. Men de tio saker du absolut måste veta om just Manhattan finner du nedanför!

En minskande befolkning…

Befolkningstätheten i Manhattan är mycket lägre i dag än det var för 100 år sedan, och den totala befolkningen har minskat med cirka 25%.

9/11 Boatlift…

När World Trade Center störtades den 11 september 2001 stängdes all transport från Manhattan av. Trots detta lyckades civila båtägare transportera ut över en halv miljon människor från Manhattan Island. Fenomenet är idag känt som ”9/11 Boatlift”.

Vi flyttar till Nya Zeeland…!

Om alla levde så tätt som man gör på Manhattan, hade hela den mänskliga rasen fått plats på Nya Zeeland tillsammans. Det hade väl varit mysigt?

Hitta kärleken och bli rik på köpet…

På 740 Park Avenue finns den högsta koncentration av miljardärer i USA. Nu vet du vart du ska leta efter kärleken.

Sälja korv ingen dans på rosor…

Varm korv-stånd måste betala en årlig avgift på 200 000 dollar till staden för att kunna bedriva verksamhet i Central Park. Detta gäller givetvis bara per korvvagn. Gissa om man får sälja många korvar för att få den typen av verksamheter att gå runt.