Människan har haft en minst sagt otrolig utveckling under alla dess år. Från att vara en apliknande hårig sak till att idag bygga rymdfarkoster och experimentera med saker vi inte ens kände till för femtio år sedan. Utvecklingen går snabbare nu än vad den någonsin har gjort tidigare, och innan vi kan ta oss till en ny planet är egentligen bara en tidsfråga. Kommer människan någonsin att dö ut? Den som lever får se, men här är åtminstone tio fakta som du antagligen inte kände till om människan.

Kött står högt på listan…

Människan har varit jägare/samlare i 99% av sin historia – och är än idag – mer än någonsin.

Vi blir både större och längre…

Människan har blivit 50% tyngre och i snitt tio centimeter längre sedan de sista 100 år tillbaka än vad släktet någonsin tidigare har varit.

Snart kanske vi kan utrota allt…

Under människans senaste 5 000 år har endast en enda sjukdom utrotats helt och hållet – smittkoppor.

Välbefolkad världsdel…

När Columbus ”upptäckte” Amerika var världsdelen redan befolkad med cirka 90 000 000 människor. Det vill säga en tredjedel av världens dåvarande befolkning.

Slår alla rekord…

Kriget i Afghanistan är det längst varade kriget i USA:s historia hittills.

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

Turistattraktioner runt om i världen är kända för sin skönhet, historia och spännande upplevelser. Men vad händer när de döljer mörka hemligheter och skrämmande fakta som de flesta inte känner till? I den här artikeln kommer vi att utforska 10 av de mest skrämmande...

10 fakta du antagligen inte visste om graviditet

10 fakta du antagligen inte visste om graviditet

Många av oss känner nog igen humörsvängarna från en havande kvinna. Antingen har du upplevt det själv eller så har du stått jämte och sett helt oförstådd ut. Men det är ganska fantastiskt och fascinerande vad den mänskliga kroppen genomgår och kan göra i samband med...