Forskning har påvisat att hälften av alla barn är mobbade någon gång under sin skoltid. Mer än 10% är mobbade regelbundet. Det har också visat sig att tjejer är mer angelägna att mobbas i grupp än vad killar är. Det här kanske redan var allmänt känt, men visste du dessa tio fakta om mobbning?

Så allvarligt kan ett mobboffer påverkas…

Flera faktorer ökar risken för ett barn som mobbas, bland annat sjukdomar eller handikapp, passivitet, social fobi, agorafobi och högre nivåer av allmän oro eller ångest.

Men kan kännas som en evighet…

Det genomsnittliga tillfället av en mobbning varar ”bara” i snitt i 37 sekunder.

Kvinnor har blivit mer fysiska…

Även om flickor tenderar att använda mer indirekta och emotionella former av mobbning har forskning visat att flickor blivit mer fysiska i sin mobbning än vad de tidigare har varit.

Matallergi en stor grund till mobbning…

Över 30% av de barn som lider av någon form av matallergi rapporteras ha blivit mobbade i skolan vid ett eller flera tillfällen. Medan verbala övergrepp var den vanligaste formen av mobbning, uppgav hela 40% att de även blivit fysiskt hotade.

De är mest utsatta, enligt studier…

Barn som har en utvecklingsstörning eller ADHD är mer benägna än andra barn att bli mobbade. De är också något mer benägna än andra att mobba.

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

10 kusliga fakta om kända turistattraktioner

Turistattraktioner runt om i världen är kända för sin skönhet, historia och spännande upplevelser. Men vad händer när de döljer mörka hemligheter och skrämmande fakta som de flesta inte känner till? I den här artikeln kommer vi att utforska 10 av de mest skrämmande...

10 fakta du antagligen inte visste om graviditet

10 fakta du antagligen inte visste om graviditet

Många av oss känner nog igen humörsvängarna från en havande kvinna. Antingen har du upplevt det själv eller så har du stått jämte och sett helt oförstådd ut. Men det är ganska fantastiskt och fascinerande vad den mänskliga kroppen genomgår och kan göra i samband med...