Undra hur stämningen var…

Först när skådespelaren Jack Nicholson var 37 år gammal fick han reda på att hans syster i själva verket faktiskt inte var hans syster – utan hans mamma. Snacka om obalans i familjen efter det avslöjandet.

Playboy finns tack vare grundarens mamma…

När Hugh Hefner (bilden nedanför) skulle starta sin verksamhet fick han kalla handen av sin pappa, som inte trodde att Playboy någonsin kunde bli något. När han höll på att ge upp sina planer och drömmar fick han 1 000 dollar av sin mammas sparpengar, som på den tiden motsvarade en halv förmögenhet. Vi får med andra ord tacka Hugh Hefners mamma att Playboy finns.

Ett ”skämt” man ångrar…

En bosnisk man vid namn Amir Vehabovic fejkade sin död och begravning. Detta för att se vilka som skulle dyka upp på hans sista vila. Skämtet ångrar han nog idag, då hans mamma var den enda som kom för att sörja sin son.

Hängivenhet…

Bläckfisk-mammor kan ibland äta upp sina egna tentakler för att skydda sina ägg från faror. De lämnar inte ens sina bon förrän alla ägg är kläckta, inte ens för att leta föda.

Smart mamma

Minnie Schönberg, mamma till bröderna Marx, hade hört att bönder inte behövde rycka in som soldater under första världskriget. Därför bestämde hon sig för att köpa en bondgård och ha sina söner som drängar. På så vis slapp de rycka in i kriget som soldater.