Den styrande tyrannen…

Om en soldat vägrade att lyda order, eller inte ville skjuta ner sitt eget folk när det var protester på gatorna, såg Gaddafi till att soldaternas baracker blev påtända, och soldaterna fick i sin tur brinna inne.

En blomstrande ekonomi…

Under Gaddafis tid som president höll Libyen på att växa till en av de största inkomsterna på capita och högsta medellivslängden i hela Afrika.

Sonen spelade i italiensk fotbollsklubb…

Ben Johnson, löparen som blev känd för att bli fråntagen sina medaljer på grund av en dopningsskandal, anställdes av Libyens ledare för att fungera som en fotbollstränare för sin son, Saadi Khadaffi, som strävade efter att ansluta sig till en italiensk klubb. Al-Saadi blev slutligen rekryterad av ett italienskt lag, men fick sparken när han åkte fast i ett dopingtest.

Hämtade fruar i skolor…

Han brukade besöka skolor i Libyen där han välkomnades av utvalda skolflickor. När han såg någon som han gillade, skulle han klappa henne på huvudet för att signalera till sina livvakter att han vill att hon ska flytta in till hans harem av kvinnor.

112 olika stavningar

Du har kanske lagt märke till att hans namn stavas lite annorlunda beroende på vart i världen man befinner sig? Anledningen till detta är nämligen att det finns 112 accepterade stavningar av hans namn.

10 fakta du antagligen inte visste om Eminem

10 fakta du antagligen inte visste om Eminem

Marshall Bruce Mathers III, mer känd som Eminem, även kallad för Slim Shady, föddes den 17 oktober 1972 i Saint Joseph i Missouri, USA. Han är en Oscarsbelönad amerikansk hiphopartist, låtskrivare, skådespelare och musikproducent. Han är den artist som sålt flest...

10 fakta du antagligen inte visste om Hugh Hefner

10 fakta du antagligen inte visste om Hugh Hefner

Den 27 september år 2017 avled Hugh Hefner, 91 år gammal – en amerikansk medieföretagare, grundare och ägare av tidskriften Playboy. Här är tio fakta som du antagligen inte visste om mannen som satte stort avtryck efter sig. Tacka Hefners mamma för Playboy… Hugh...