Attackerade Grekland – trots Hitlers avrådan…

Hitlers konstanta framgång i Polen och Frankrike gjorde Mussolini frustrerad. Han var inte nöjd med det faktum att Hitler höll alla sina militära planer hemligt. Det hela resulterade i att Mussolini invaderade Grekland 1940, trots Hitlers avrådan.

Blev offentligt förödmjukad efter sin död…

Det finns en uppsjö av teorier bakom hans död. Totalt har hela elva personer vid olika tillfällen påståtts vara den som mördade diktatorn. Han hade planer på att fly till Schweiz strax före sin avrättning.

Blev vald som ledare av konungen…

”Svartskjortorna” var armén som bildades av Mussolini. Han använde sin armé för att terrorisera sina politiska motståndare. Han ville etablerade diktatur i Italien, och när tillståndet i Italien blev kaotisk, blev Mussolini vald som ledare i Italien av kung Viktor Emanuel.

Fascistiska anhängare grävde upp Mussolinis döda kropp…

År 1946 grävdes hans kropp upp och stals av fascistiska anhängare. Fyra månader senare fann myndigheterna kroppen men höll den gömd i elva år.

Träffade Gandhi

Mohandas Karamchand Gandhi (Mahatma Gandhi) träffade en gång Mussolini, men blev varken rörd eller imponerad av hans tankar och åsikter. Det enda som Gandhi i själva verket blev imponerad av var Benito Mussolinis skrytsamma natur och stolthet.

10 fakta du antagligen inte visste om Sigmund Freud

10 fakta du antagligen inte visste om Sigmund Freud

Sigmund Freud föddes den 6 maj 1856 i Freiberg i Mähren i Österrike-Ungern (nuvarande Příbor i Tjeckien) och avled den 23 september 1939 i London i Storbritannien. Han var en österrikisk läkare, neurolog och författare som grundade psykoanalysen. Hans mest kända verk...

10 fakta du antagligen inte visste om Koreakriget

10 fakta du antagligen inte visste om Koreakriget

Koreakriget var en väpnad konflikt på Koreahalvön som pågick från 25 juni 1950 och som avslutades med vapenstillestånd från den 27 juli 1953. Konflikten pågår tekniskt sett fortfarande i dag. En fredsdeklaration skrevs under i Pyongyang den 4 oktober 2007, med målet...