Storbritanniens yngsta premiärminister någonsin…

William Pitt var den yngsta premiärministern någonsin i Storbritannien år 1783 vid en ålder på bara 24 år. Han var senare premiärminister igen från 1804 fram till sin död 1806. Hans ämbetsperiod ingår i den franska revolutionen och Napoleonkrigen.

Slaget vid Leipzig…

Det största och mest blodiga slaget vid Napoleonkrigen var för över 200 år sedan (1813) – över 600 000 soldater deltog och nästan 100 000 dog eller skadades i strid under tre dagar vid slaget vid Leipzig i TysklandSverige var ett av de länder som ingick i sjätte koalitionen, som stred mot Frankrikes Napoleon

Infekterat mellan Spanien och Portugal än i dag…

Den spansk-portugisiska gränsen är fortfarande omtvistad. Portugal hävdar att de egentligen är berättigade mer mark, men som de var tvungna att ge upp under eran av Napoleonkrigen.

Det stora nederlaget i Ryssland…

Napoleons stora nederlag i Ryssland berodde inte bara på att vintern kom tidigare än vanligt, utan också på grund av att ryssarna brände ner sina egna byar, så att fransmännen inte skulle kunna plundra eller få mat, vilket har kommit att kallas för ”den brända jordens taktik”. Av de 580 000 man som Napoleon lett in i Ryssland sommaren 1812, återvände bara drygt 22 000.

Napoleons stora nederlag i Ryssland berodde inte bara på att vintern kom tidigare än vanligt, utan också på grund av att ryssarna brände ner sina egna byar, så att fransmännen inte skulle kunna plundra eller få mat, vilket har kommit att kallas för ”den brända jordens taktik”. Av de 580 000 man som Napoleon lett in i Ryssland sommaren 1812, återvände bara drygt 22 000.

Britterna blev skuldsatta…

Som andel av BNP, var den brittiska stats- och totalstatsskulden mycket högre vid slutet av Napoleonkrigen än vad den var vid slutet av andra världskriget.

10 fakta du antagligen inte visste om Mahatma Gandhi

10 fakta du antagligen inte visste om Mahatma Gandhi

Mahatma Gandhi föddes den 2 oktober år 1869  i Porbandar i Gujara, Indien, och mördades den 30 januari 1948 i New Dehli, Indien. Gandhi var en indisk advokat, politiker och andlig ledare. Han var en förgrundsfigur i Indiens självständighetssträvanden från Brittiska...