”Ska vi gå hem och titta på Netflix?”, var ingenting man hörde för tjugo år sedan, men begreppet har blivit så välkänt att alla vet vad det betyder – oavsett generation. Idag är företaget börsnoterat och är utan tvekan världens största streamingtjänst av filmer och TV-serier. Med stor sannolikhet har även du ett betalkonto av Netflix, som du flitigt använder. Därför tänkte vi bjuda på lite siffror och statistik, just för att du ska få ett större begrepp om hur stort det faktiskt är!

Erbjuder video on demand…

Den nordiska versionen av Netflix erbjuder bara video on demand till en fast månadskostnad, men i bland annat USA kan du också prenumerera på filmer via postorder, som du sedan skickar tillbaka när du har sett färdigt.

Finns i alla europeiska länder – utom ett…

 Netflix är tillgängligt i samtliga europeiska länder – förutom Ukraina.

Har stadiga inkomster…

Hela 81 000 000 betalande prenumeranter har företaget världen över (2016). Månadskostnaden varierar från land till land, men du kan ju räkna mellan tummen och pekfingret ungefär hur mycket det bringar i inkomst varje månad för företaget.

Mer än hälften i bara USA…

Hela 58% av alla betalande prenumeranter är bosatta i USA – resterande 42% är bosatta i övriga världen. Det betyder alltså att hela 36% av de amerikanska bostäderna är betalande prenumeranter.

Tittarsiffrorna är otroligt höga…

I fjol tittade alla tillsammans på 42,5 miljarder timmar av film, serier, dokumentärer och övrigt som finns i utbudet. Varje dag tittas cirka 100 000 000 timmar av samtliga prenumeranter.

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

10 fakta du antagligen inte visste om Pepsi

Pepsi, den ikoniska läskedrycken som har präglat vår värld sedan 1893, har inte bara erövrat smaklökarnas hjärtan utan även blivit en kulturell symbol för generationsöverskridande njutning. Med sitt karaktäristiska smakäventyr och imponerande historia har Pepsi...

10 fakta du antagligen inte visste om datavirus

10 fakta du antagligen inte visste om datavirus

Datavirus - även kallat datorvirus - är skadliga datorprogram som sprider sig genom att lägga en kopia av sig själva inuti andra program, värdprogram, på sådant sätt att koden körs då värdprogrammet körs. Då ett infekterat värdprogram körs kan dess virus spridas...

10 fakta du antagligen inte visste om radio

10 fakta du antagligen inte visste om radio

Den första officiella radiosändningen ägde rum den 23 december 1900. Reginald Fessenden, en kanadensisk ingenjör och uppfinnare, sände en trådlös radiosignal över en kort sträcka i Brant Rock, Massachusetts, USA. Under sändningen spelade han även upp musik och läste...