M-modellerna är samlarobjekt…

Nikons M-modeller är idag samlarobjekt, just för att de hade fått stämpeln ”Made In Occupied Japan”. Specifikt två modeller kan du få cirka 50 000 dollar för, i ett använt men ändå fint skick. För att se om det är en riktig M-modell kan du ta dig en titt på serienumret, som bara består av sju siffror, jämfört med de i vanliga fallen åtta siffrorna. De har alla stämpeln ”Made In Occupied Japan” just för att de tillverkades i Japan under andra världskriget.

Har ett spel för att lära dig modellerna…

Företaget i fråga vill till och med att du ska spela deras spel för att lära dig mer om kameramodellerna. Ja, det är på allvar! På bolagets hemsida finns ett interaktivt spel som ger besökaren möjlighet att upptäcka mer information om företagets historia och föga kända fakta. Spelet hittar du HÄR (extern länk).

Nikon Coolpix A…

 Den kompakta digitalkameran Coolpix A börjar att marknadsföras år 2013. Nikon DX-formatet CMOS-sensor används i Coolpix-seriens kamera för första gången.

Nikon 1 AW1…

Samma år, 2013, introduceras även Nikon 1 AW1, en avancerad typ av kamera med linser som är både vatten- och stöttåliga. Kanske för de fotografer som är ute i lite hårdare miljöer?

Globalt företag…

Idag är företaget etablerat i över 25 länder, med cirka 100 år på nacken. Kameraföretaget har strävat efter att inte bara göra den bästa kameran som är möjligt, utan att också göra den bästa upplevelsen för användarna att fånga sina dyrbara stunder.

10 fakta du antagligen inte visste om Rolex

10 fakta du antagligen inte visste om Rolex

Rolex är en tillverkare av mycket exklusiva klockor och armbandsur av hög kvalité. År 1905 grundade Hans Wilsdorf och hans svåger Alfred Davis ”Wilsdorf and Davis” i London. Den huvudsakliga verksamheten var vid denna tid import av schweiziska urverk som monterades i...

10 fakta du antagligen inte visste om Ikea

10 fakta du antagligen inte visste om Ikea

Du har säkerligen vid något tillfälle varit utomlands och fått frågan var du är från. När du svarar ”Sverige” får du säkert som svar: ”Ah! Ikea!”. Det måhända vara lite tröttsamt, men å andra sidan så är ju Ikea en av Sveriges absolut största stoltheter, som grundades...

10 fakta du antagligen inte visste om Linux

10 fakta du antagligen inte visste om Linux

Linux, eller GNU/Linux, är ett Unix-liknande operativsystem som till största delen, och i några varianter helt, består av fri programvara. Det består i allmänhet av central programvara från GNU-projektet, kärnan Linux samt annan programvara från tusentals andra...