Fly från fängelset – förbli ostraffad…

På sätt och vis anser man inte bryta mot lagen om man försöker fly från ett fängelse i Mexiko. Anledningen är att vi människor – enligt mexikanerna – har en grundläggande önskan om att vara fria.

Här sitter flest fängslade…

Louisiana, USA, är fängelsehuvudstaden i världen, där sitter hela en av varje 86:e vuxen bakom lås och bom, vilket gör platsen till flest fängslade per person i världen.

Lyckades fly från precis allt…

Det fanns en man vid namn Joseph Bolitho Johns som flydde så många gånger från australiensiska fängelser att de byggde en särskild cell bara för just honom. Cellen var så svår att fly från, att de lovade att skona alla hans brott om han lyckades fly även från den – vilket han också lyckades med!

384 912 roliga år i fängelset…

Det längsta fängelsestraff som någonsin har delats ut var på hela 384 912 år. Det var en 22 år gammal brevbärare som dömdes för att inte ha levererat totalt 42 768 brev. Ja, man bråkar då aldrig med postverket!

Ödets ironi

En man i USA lyckades fly från fängelset natten innan han skulle avrättas – men blev istället ihjälslagen efter ett krogslagsmål. Ödets ironi.

Det kunde ju ha gått i alla fall

År 1995 stämde en man vid namn Robert Lee Brock från Virginia, USA, sig själv för att han hade tillåtit sig själv att bli så full och förstöra sitt liv. Han krävde 5 000 000 dollar – från sig själv – men motiverade att staten skulle betala eftersom han inte fick någon lön i fängelset. Oturligt nog för honom avskrevs fallet omedelbart.

10 fakta du antagligen inte visste om nöjesparker

10 fakta du antagligen inte visste om nöjesparker

Liseberg, Gröna Lund, Skara Sommarland, Halmstad Äventyrsland – för att bara nämna några av alla nöjesparker vi har i vårt avlånga land. Även om Liseberg är den största och mest besökta i Sverige så är det egentligen bara en skvätt i havet jämfört med de riktigt stora...

10 fakta du antagligen inte visste om hackers

10 fakta du antagligen inte visste om hackers

I dag beskriver termen främst personer som excellerar i programmering och som vetgirigt tar till sig program- och hårdvara. En hackare använder sina kunskaper till att skaffa ny, icke tillgänglig information om ett system. Genom att analysera eller manipulera systemet...

10 fakta du antagligen inte visste om piloter

10 fakta du antagligen inte visste om piloter

Antingen så gillar man att flyga, eller så gillar man det inte. Åsikterna går isär väldigt, och forskare tror att detta beror på att man inte har någon kontroll när man är i luften. Men de som faktiskt har kontroll över flygplanet – piloterna – bör inte vara...