Somliga får det ofta, andra mer sällan och en del inte alls. En orgasm brukar ofta jämföras med känslan av att komma in på toaletten – när man är riktigt, riktigt bajsnödig. Själv vet jag att ”Fråga Olle” fick den frågan – vad som är skönast – i sitt TV-program en gång, och inte ens han kunde svara på det. Här är i alla fall allt onödigt du behöver veta om just orgasmer!

Härstammar från grekiskan…

Många av våra ord kommer från det latinska eller grekiska språket, och just ”orgasm” härstammar likväl från grekiskan och betyder ungefär ”upphetsande” eller ”svällande”.

Lyckost er, kvinnor…

En genomsnittlig orgasm för en kvinna varar i cirka 20 sekunder. Det ni, män!

Så lika – men samtidigt olika…

Män och kvinnors orgasmer känns ungefär likadana – samtidigt som de är helt annorlunda. En kvinnas orgasm kommer enkelt förklarat i ”vågor” medan män upplever ett enda stort klimax.

Gräfenberg-punkten…

G-punkten är en förkortning för Gräfenberg, som var den första man som skrev om ämnet under 50-talet.

Orgasm och smärta kan sammankopplas…

Gillar du BDSM? Det kanske inte är så konstigt, för både orgasmer och smärta styrs av samma del av vår hjärna. Det förklarar också varför en del människor ser ut att ha ont när de får en orgasm. Likaså förklarar detta att smärtan kan avta om du får en orgasm eller fler.

10 historiska och helt barnförbjudna fakta

10 historiska och helt barnförbjudna fakta

När det är "barnförbjudet" brukar det också oftast vara kul. Men när det är barnförbjudet och dessutom historiskt, då? Vi har samlat tio av de mest skruvade - och historiskt korrekta - fakta som är helt barnförbjudna! Och som dessutom kommer få dig att att plocka fram...